Ses çıkaran fanı sıkıştırmak sorun yaratır mı?

cetincant

Hectopat
Kasanın üst kısmındaki fanlardan biri çok sesli çalışıyor bir yere takılıyor olmalı, kendi çalışma sesi değil.
Gece oyun indirmek için açık bırakacağım kağıt sıkıştırıp durdursam bir sıkıntı olur mu?

Kasanın üst kısmındaki fanlardan biri çok sesli çalışıyor bir yere takılıyor olmalı, kendi çalışma sesi değil.
Gece oyun indirmek için açık bırakacağım kağıt sıkıştırıp durdursam bir sıkıntı olur mu?

Olur tabii ki hocam doğrudan güç bağlantısını sökebilirsiniz.

Fan dönmediği sürece içinde elektrik biriktiriyor diye biliyorum. Yani sisteme yansıyacak bir durum da olabilir, kısadevre yapıp çok daha büyük hasar vermesine neden olacak bir sorun da yaratabilir. Yaptığınız çok sakıncalı yani açıkçası. Kasanın kapağını açıp o kabloyu bulup sökmek en fazla 5 dakikanızı alır. Riske girmeyin bence.

Kablolar karışık şu an ona bulaşamam.
Eğer sadece kendine zarar verecekse sıkıntı yok zaten çalışmaması işime gelir.
Anakart PSU vesaire zarar görür mü?

Görmez aslında fanda bozulmaz sadece daha hızlı yaslanır sürekli elektrik alacak ama hiçbir yere aktaramayacak.

Fan dönmediği sürece içinde elektrik biriktiriyor diye biliyorum. Yani sisteme yansıyacak bir durum da olabilir, kısadevre yapıp çok daha büyük hasar vermesine neden olacak bir sorun da yaratabilir. Yaptığınız çok sakıncalı yani açıkçası. Kasanın kapağını açıp o kabloyu bulup sökmek en fazla 5 dakikanızı alır. Riske girmeyin bence.

Hocam çok haklı bende aynı düşünüyorum.

Çok çok nadir olarak kısa devre yapma ihtimali var, oda uzun süreli engellerseniz.

1 geceden sorun olacağını sanmam ama ilk fırsatta bence söküp uygun sessiz fanlar ile değiştirin.

Ayrıca şu an fanın kendisi çalışırken bir kabloya çarpıyorsa o daha büyük bir sorun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı