Ses kartı kullanırken ses nereden alınmalı?

Dimebag

Megapat
Daha fazla  
Herkese Merhaba,

Ses kartı alıp plugin ile gitar çalmaya başlamak istiyorum. Elimde Boss Katana 50W amfi var. ses kartı ile ilgili ses çıkışı konusunda kafamı kurcalayan 1-2 soru var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1) Ses kartı kullanırken sesi amfiden mi almalıyım yoksa hoparlor vs gibi bir şey mi almalıyım?
2) Amfi kullanabilirsem, amfinin üzerindeki EQ ayarları pluginden gelen ayarlar ile karışıp kötü bir sound yaratır mı?
3) Bilmediğim farklı bir yöntem varsa yol gosterebilirseniz sevinirim.

Boss Katana zaten ses kartı gibi kayıt yapmanızı sağlıyor. Yanlış bilmiyorsam. Bu durumda ayrıca Neden ses kartına ihtiyaç duyuyorsunuz?

Boss katananın içindeki efektler yeterli değil, çok kaliteli de bulmuyorum. Ses kartı ile plugin indirip daha farklı efekt ve tonlara ulasmak istiyorum.

Ama sesi ne kullanarak alacağım konusunda takıldım.

Boss katananın içindeki efektler yeterli değil, çok kaliteli de bulmuyorum. Ses kartı ile plugin indirip daha farklı efekt ve tonlara ulasmak istiyorum.

Ama sesi ne kullanarak alacağım konusunda takıldım.
"Efekt" ten kastınız nedir? Ne gerekiyor mesela? Bir de, ne süredir gitar çaldığınızı merak ettim.

2006 dan beri çalıyorum. pluginlerden farklı farklı amfiler pedallar tonlar vs alındıgı için istiyorum.

Sesi nereden alacağım, bu soruya cevap alabilir miyim bilen varsa?

Hocam kesinlikle referans monitör almalısın. Amfiler sesi makyajlayarak sana veriyor tam istediğin sonucu alamazsın. Mesela kayıt alırsın telefondan dinlersin bambaşka alakasız bir mix çıkar. Ama referans monitörde dawda ne ayarladıysan onu duyarsın. Bende amfimi bir şekilde hoparlör gibi kullanmayı denemiştim. Ses iğrenç geliyordu.

Hocam kesinlikle referans monitör almalısın. Amfiler sesi makyajlayarak sana veriyor tam istediğin sonucu alamazsın. Mesela kayıt alırsın telefondan dinlersin bambaşka alakasız bir mix çıkar. Ama referans monitörde dawda ne ayarladıysan onu duyarsın. Bende amfimi bir şekilde hoparlör gibi kullanmayı denemiştim. Ses iğrenç geliyordu.

Gitar amfileri hoparlör olarak kullanılmaz, Referans monitörleri de, gitar çalmak için kullanılmaz :)

Gitar amfileri hoparlör olarak kullanılmaz, Referans monitörleri de, gitar çalmak için kullanılmaz :)
E peki ne kullanılır o zaman? hem evde cok yüksek ses cıkarmayacak hem de tonları iyi verecek ne olabilir?
Normal Multimedya hoparlör kullanın. Amaç gitar çalmaksa; referans monitörüne boşa para verirsiniz.

Referans monitörlerinin gitar sesini güzelleştirmek gibi bir amacı / fonksiyonu yoktur ayrıca gerçek performansını alabilmek için ses seviyesini yüksek tutmak gereklidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı