Ses kartı vs amfi vs prosesör

Devilcry1105

Hectopat
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 9 ay önce cort Action'a bas gitarı aldım. Gitarı aldığımda yanında Ibanez'in 10W amfisini de almıştım ve işimi görüyordu ancak 1 ay önce for whom the bell tolls çalmak istediğimde tona ihtiyacım oldu bunun için jak kablosunu 3.5 mm ye çeviren bir dönüştürücü alıp ASIO4ALL indirdim ve Guitar Rig 5 üzerinden tonlamayı ayarlayıp AUX ile amfiye bağlayıp sesi elde ettim. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi ses çok cılız, gecikmeli ve dip sesi bol oldu. Artık biraz ilerlediğimi düşündüğümden dolayı gitara dr Black beauties telleri alıp taktım tabii bunun yanında tel yüksekliğini, sap ayarını, entonasyon ayarını, manyetik yüksekliğini ayarladım. Yeni bir jak kablosu da aldım. Gitar sıfır gibi oldu. Artık kayıt almak istiyorum ve tonları daha temiz elde etmek istiyorum bu yüzden yardımızına ihtiyacım var. Ses kartı alınır mı alacaksam eğer ek olarak ne almam gerekiyor? Uygun fiyatlı önerebileceğiniz ekipmanlar nelerdir? Ses çıkışını nereden almalıyım, mikrofon kullanmalı mıyım? Bu işleri gerçekten bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? Bulabildiğim ses kartlarının linklerini bırakacağım bunları önerir misiniz?
MİDEX
BEGRİNGER UM2
BEHRİNGER UMC22

Sorunuzu tam olarak anlamadım ama eğer metal sesi istiyorsanız Boss DS-1 distortion pedal alın.
Sonra bir tane daha kabloya ihtiyacınız var ama.
Gitardan çıkan kablo distortion pedala, oradan amfiye.

Sorunuzu tam olarak anlamadım ama eğer metal sesi istiyorsanız Boss DS-1 distortion pedal alın.

Haklısınız biraz kötü anlattım sormak istediğim soru, sizce ses kartı alınmalı mı alınmalı ise yanında ne alınmalı ve bıraktığım linkteki ses kartlarını önerir misiniz? Kayıt almak istediğimden dolayı ses kartı alayım dedim.

Gitarı bilgisayara mı bağlayacaksınız? Öyleyse, evet ses kartı şart.
Eğer bilgisayardan metal sesini ayarlamak istemezseniz, distortion pedaldan çıkan output'u ses kartınıza bağlayabilirsiniz, oradan da bilgisayara.

Peki kayıt için mikrofon veya duymak için kulaklık almaya gerek var mı? Ve o ses kartlarını önerir misiniz?

"Bass gitar" dan bahsediliyor. Gitar değil.
DS-1 gitar için üretilen bir dist pedalıdır. Bass için tercih edilmez.
Bildiğim kadarıyla arkadaşın bahsettiği şarkıda da fuzz kullanılmıştır.

Dist pedalını direk ses kartına girmek mantıklı değildir. Sesi işleyemezsizniz ve frekanslar bozulur. Send olarak kullanmanız gerekiyor bu durumda ekipman bilgisi ve yazılım hakimiyeti gereklidir.

Bas gitarını görmemişim kusura bakmayın.

Kayıt için ses kartı gereklidir. Hi-Z olanları tercih edin. Diğerlerinde ayrıca Di-box kullanmanız gerekir.
Mikrofonla işiniz yok.

Midex sizi üzer.
Behringer tercih edin alternatifleriniz bunlarsa.

Kesinlikle gitar için Behringer'ın o yazdığın ürünlerini alma diyeceğim ben de. Şuradan bak, enstrüman girişi berbat (6:33'de DI gitar var):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki M-Track Solo uygun fiyatlı genel olarak gitar için düşünülerek tasarlanmış bir ürün. Daha iyi performans alırsın. Eğer daha düzgün bir şey düşünürseniz PreSonus Studio 2|4c öneririm. Focusrite da çok iyi ama PreSonus yanında daha iyi yazılımlarla geliyor. Daha iyisi çıkana kadar budgetta en iyisi şu anda PreSonus bence (büyük oranda da yanında PreSonus One 5 Artist ve güzel vst entrümanlarla geldiği için).

Mikrofon olayını geçin, üst seviye amfiler, kabinler, odalar ve mikrofonlar olmadığı sürece amfi mikrofonlamak gereksiz. Amfi simülasyonları kayıt için fazlasıyla yeterli.

Yazılıma gelince, Guitar Rig, Amplitude filan kullanma. Bunlar amfi açısından iyi simülasyonlar değiller. Efektler açısından epey iyiler ama. Bas için şunları öneririm (herhangi bir sırada yazmadım, aklıma geldiği gibi):
  1. Audio Assault Klank: Audio Assault fanıyım, bu nedenle taraflıyım biraz. Ama REVV modellemesi olan RVXX'i dün aldım, sabahladım neredeyse sadece oynayarak. Çok iyi firma. Epey de ucuz ürünleri.
  2. Neural DSP Parallax: Kötü ürünü yok bunların. İlk indirimde Gojira pluginlerini alacağım ben de.
  3. Plugin Alliance Ampeg: Plugin Alliance Ampeg lisansıyla Ampeg ürünlerini çıkartıyor. Epey başarılılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…