Arkadaşlar merhaba yaklaşık 9 ay önce cort Action'a bas gitarı aldım. Gitarı aldığımda yanında Ibanez'in 10W amfisini de almıştım ve işimi görüyordu ancak 1 ay önce for whom the bell tolls çalmak istediğimde tona ihtiyacım oldu bunun için jak kablosunu 3.5 mm ye çeviren bir dönüştürücü alıp ASIO4ALL indirdim ve Guitar Rig 5 üzerinden tonlamayı ayarlayıp AUX ile amfiye bağlayıp sesi elde ettim. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi ses çok cılız, gecikmeli ve dip sesi bol oldu. Artık biraz ilerlediğimi düşündüğümden dolayı gitara dr Black beauties telleri alıp taktım tabii bunun yanında tel yüksekliğini, sap ayarını, entonasyon ayarını, manyetik yüksekliğini ayarladım. Yeni bir jak kablosu da aldım. Gitar sıfır gibi oldu. Artık kayıt almak istiyorum ve tonları daha temiz elde etmek istiyorum bu yüzden yardımızına ihtiyacım var. Ses kartı alınır mı alacaksam eğer ek olarak ne almam gerekiyor? Uygun fiyatlı önerebileceğiniz ekipmanlar nelerdir? Ses çıkışını nereden almalıyım, mikrofon kullanmalı mıyım? Bu işleri gerçekten bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? Bulabildiğim ses kartlarının linklerini bırakacağım bunları önerir misiniz?
MİDEX
BEGRİNGER UM2
BEHRİNGER UMC22