Ses kaydı netleştirme nasıl yapılır?

Bear Grylls

Hectopat
Daha fazla  
Elimde benim için hayati derecede önemli bir ses kaydı var. Bu ses kaydı hışırtıdan zor duyuluyor. Hışırtıyı azaltıp insan seslerini yükseltebileceğim bir program var mı? İnternette vardır elbette ama sizin önerilerinizi görmek istedim. Öneriler için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eminim ki çeşitli programlar vardır ama kendi yöntemimi anlatayım sana. Adobe Audition kullanıyorum. Ses kaydını Audition programında açıp Effects > Stereo Imagery > Center Channel Extractor... seçeneğine tıkladığım zaman, farklı seçeneklerin ve önayarların olduğu küçük bir pencere açılıyor. Bu önayarlardan hepsini deneyip en iyi sonucu vereni seçebilirsin. Hışırtıyı azaltıp sadece konuşma sesini ön plana çıkarmak için genelde en iyi sonucu Acapella seçeneği veriyor.

Ama sonuçta bu akıllı bir yapay zeka değil. Her zaman istediğin sonucu vermeyebilir. Ben bu yöntemi çok denedim. Ne yalan söyleyeyim, denemelerimin yüzde 70 inde işe yaramamıştı bu yöntem. Fakat bazı ses kayıtlarında işe yaradığı da oluyor. Bence bi dene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…