Ses mikrofon dönüştürücü nereden bulunur?

Terreterra

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, resimde görünen aletten arıyorum. Aldığım Bluetooth kulaklık veriyor fakat sadece ses için jack veriyormuş. Bir de ben dizüstü bilgisayarıma taktığım için dönüştürücüyü bağlayıp dönüştürmem lazım. Gerekli ilk alet elimde var. Tek kabloyu kulaklığa takıp ses ve mikrofon olarak ayıracağım. Ayırdığım iki girişi de ayrı girişlere takıp tek giriş haline çevirip ses ve mikrofonla kullanmak istiyorum. Sizce bu mümkün mü yoksa ben mi saçma düşünüyorum? Ayrıca aşağıdakinin ismi ne diye aratsam rahat bulurum. Şimdiden yanıtlayacak olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kulaklık Anker Q30. internetten araştırdığıma göre tek Jack'ı takınca sadece ses geliyor, mikrofon çalışmıyormuş.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250128_014341_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20250128_014341_Amazon Shopping.jpg
    43,1 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba, resimde görünen aletten arıyorum. Aldığım Bluetooth kulaklık veriyor fakat sadece ses için jack veriyormuş. Bir de ben dizüstü bilgisayarıma taktığım için dönüştürücüyü bağlayıp dönüştürmem lazım. Gerekli ilk alet elimde var. Tek kabloyu kulaklığa takıp ses ve mikrofon olarak ayıracağım. Ayırdığım iki girişi de ayrı girişlere takıp tek giriş haline çevirip ses ve mikrofonla kullanmak istiyorum. Sizce bu mümkün mü yoksa ben mi saçma düşünüyorum? Ayrıca aşağıdakinin ismi ne diye aratsam rahat bulurum. Şimdiden yanıtlayacak olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kulaklık Anker Q30. internetten araştırdığıma göre tek Jack'ı takınca sadece ses geliyor, mikrofon çalışmıyormuş.
Uzgunum, 7 yildir Japonya'dayim ve Turkcem biraz paslanmis gibi. Zira en basta anlatmak istediginizi pek anlayamadim. Virgul vs. kullanarak biraz daha spesifik olursaniz daha iyi anlayabilecegimi dusunuyorum.

Ote yandan "Kulaklık Anker Q30. internetten araştırdığıma göre tek Jack'ı takınca sadece ses geliyor, mikrofon çalışmıyormuş." demissiniz. Bunun sebebi adaptor jackten dolayi diye dusunuyorum. Mutlaka duymuslugunuz vardir, jacklar TRS ve TRRS olarak ikiye ayrilir. TRS jackler sadece kulaklik hoparlorleri ile baglanti kurar. TRRS ise hem kulaklik hoparloru, hem de mikrofon ile baglanti kurmaya olanak saglar. Yani eger TRS jack ile baglarsaniz mikrofonu kullanamazsiniz, fakat TRRS ile baglarsaniz mikrofonu da kullanabilirsiniz. Jackin TRS mi yoksa TRRS mi oldugunu jack ucuna bakarak anlayabilirsiniz. Mutlaka duymussunuzdur dedigim yer de tam olarak burasi. TRS jacklerde 2 tane ince siyah cizgi olur. TRRS ise 3. Verdiginiz resimde de 3 tane siyah cizgi, halka var. Yani bu resimdeki adaptoru kullanirsaniz bu kulakligin mikrofonunu da kullanabilirsiniz demek.

"Kulaklık için y kablo dönüştürücü" yazarsanız çıkar.

Uzgunum, 7 yıldır Japonya'dayim ve Türkçem biraz paslanmis gibi. Zira en basta anlatmak istediginizi pek anlayamadim. Virgul vs. kullanarak biraz daha spesifik olursaniz daha iyi anlayabilecegimi dusunuyorum.

Ote yandan "kulaklık Anker Q30. internetten araştırdığıma göre tek Jack'ı takınca sadece ses geliyor, mikrofon çalışmıyormuş." demissiniz. Bunun sebebi adaptor jackten dolayi diye dusunuyorum. Mutlaka duymuslugunuz vardir, jacklar trs ve trrs olarak ikiye ayrilir. Trs jackler sadece kulaklık hoparlorleri ile baglanti kurar. Trrs ise hem kulaklık hoparloru, hem de mikrofon ile baglanti kurmaya olanak saglar. Yani eger trs jack ile baglarsaniz mikrofonu kullanamazsiniz, fakat trrs ile baglarsaniz mikrofonu da kullanabilirsiniz. Jackin trs mi yoksa trrs mi oldugunu jack ucuna bakarak anlayabilirsiniz. Mutlaka duymussunuzdur dedigim yer de tam olarak burasi. Trs jacklerde 2 tane ince siyah cizgi olur. Trrs ise 3. verdiginiz resimde de 3 tane siyah cizgi, halka var. Yani bu resimdeki adaptoru kullanirsaniz bu kulakligin mikrofonunu da kullanabilirsiniz demek.

Hocam çok teşekkür ederim, elinize sağlık. Ne demek istediğimi çok iyi anlayıp harika bir cevap vermişsiniz. Dediğiniz gibi trrs yani 3 siyah çizgi olandan bulmam gerekiyor.

"Kulaklık için y kablo dönüştürücü" yazarsanız çıkar.

Sağ olun hocam buldum, teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı