Uzgunum, 7 yıldır Japonya'dayim ve Türkçem biraz paslanmis gibi. Zira en basta anlatmak istediginizi pek anlayamadim. Virgul vs. kullanarak biraz daha spesifik olursaniz daha iyi anlayabilecegimi dusunuyorum.
Ote yandan "kulaklık Anker Q30. internetten araştırdığıma göre tek Jack'ı takınca sadece ses geliyor, mikrofon çalışmıyormuş." demissiniz. Bunun sebebi adaptor jackten dolayi diye dusunuyorum. Mutlaka duymuslugunuz vardir, jacklar trs ve trrs olarak ikiye ayrilir. Trs jackler sadece kulaklık hoparlorleri ile baglanti kurar. Trrs ise hem kulaklık hoparloru, hem de mikrofon ile baglanti kurmaya olanak saglar. Yani eger trs jack ile baglarsaniz mikrofonu kullanamazsiniz, fakat trrs ile baglarsaniz mikrofonu da kullanabilirsiniz. Jackin trs mi yoksa trrs mi oldugunu jack ucuna bakarak anlayabilirsiniz. Mutlaka duymussunuzdur dedigim yer de tam olarak burasi. Trs jacklerde 2 tane ince siyah cizgi olur. Trrs ise 3. verdiginiz resimde de 3 tane siyah cizgi, halka var. Yani bu resimdeki adaptoru kullanirsaniz bu kulakligin mikrofonunu da kullanabilirsiniz demek.