Ses ve video dosyalarını otomatik senkronize eden yapay zeka aracı var mı?

The_Türk

Hectopat
Yer
Türkiye
Elimde pek çok VHS, Beta, VCD ve DVD film var. Boş zamanlarımda özellikle VHS ve Beta filmlerimi dijital ortama aktarmaya çalışıyorum. Haliyle görüntü kaliteleri çok kötü. Bu nedenle bulduklarımın görüntüsünü yurt dışından satın alacağım Blu-ray sürümün görüntüsüyle değiştirmeyi istiyorum. Sesler uyumsuz, farklı sürelerde ve farklı bitrate değerlerinde olacağından uyumlu hale getirmek çok ama çok zor. Hatta açıkçası bunu yapacak kadar ses editing işlerini de bilmiyorum.

Bu nedenle farklı dillerde otomatik ses senkronizasyonu yapabilen bir yapay zeka aracına ihtiyacım var. Aşağıdaki özelliklerde olmalı:
  • Türkçe ve İngilizce dilleri arasında senkron yapabilmeli.
  • Ses kayması ya da üst üste ses bindirmesi gibi sorunlar olmamalı.
  • Üctretli olabilir. Eğer ücretli bir yapay zeka aracı olacaksa örnek demosu olursa iyi olur.
  • Konu hakkında bilgisi olmayanlar sırf mesaj atmak için öneride bulunmazlarsa sevinirim.
Teşekkürler.

CapCut diye bir program var. Video Edit programı. Şöyle bir özelliği var. Örneğin video klip üzerinden örnek vereyim. Sesi kötü olan video klip koydunuz, daha sonra o video klipte çalan şarkının temiz halini koydunuz. Senkronize et diye bir seçenek var. Ses dalgalarına göre ikisini üst üste senkronize ediyor.
Lakin vhs, vcd gibi eski kayıtlarda şöyle bir sıkıntı var. Bunlar manyetik kaydedildiği için fps leri farklı olabiliyor, oynatma hızları farklı olabiliyor. Yahut filmin editi farklı olabiliyor, yahut sahne bile kesilmiş olabiliyor (spawn filmini senkronize ederken başıma gelmişti) bu tip durumlar için bildiğim bir Aİ programı yok. Olsa mükemmel olurdu. Mecburen edit programında kendiniz uğraşacaksınız.
Bende elimdeki türkçe dublaj seslerini yeni nesil 4k görüntüye senkronize etmeye çalışmıştım. Epey bir uğraştırıyor haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…