Sesim kalınlaşıyor neden?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Son 1 haftadır sesimde acayip düzeyde kalınlaşma var. Sesli konuşurken bile kalın ve sesim Bass Baritona dönüşmeye başladı. Buradaki arkadaşlar zaten sesime ince ve kulak kanartıcı diyordu ancak sesimin aniden böyle kalınlaşması bir hastalık belirtisi olabilir mi? Şu an 19 yaşındayım. Normalde 1 ay önce sesim Tenor kadar inceydi, bugünlerde sesim kalın ve sert geliyor. Reflü gibi bir takım sorunlarımdan dolayı mı oluyor bu? Mide asidi ara sıra boğazımı yakmakta. Sesim hasta mıdır? Ne yapmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet üzerinden sağlık ile bilgi almamaya çalışın. En iyi cevabı ve neden böyle olduğunu size doktor söylecektir.

Kalınlaşma olur ama bir anda bu kadar hızlı gerçekleşir mi, bilmiyorum. Belki gelişim hariç başka bir şeyler olabilir. En iyisi doktora gitmektir.

Geç ergenliğe girmiş olabilirsiniz. Büyüdükçe kalınlaşacaktır ve öyle kalacaktır. Belli bir zamanda geçmezse doktora başvurun.

Bazen ergenlik geç işleyebiliyor. Ses kalınlaşması herhangi bir zamanda da olabiliyor. Erkeklerin sesi mesela çok aşamadan geçer ergenlikte. Size en doğrusunu doktor gösterecektir.

Seni görmeyeli uzun zaman olmuştu. Açtığın konuları göremeyince başına bir şey geldi zannedip korkmuştum. @Erdemli Erdem

Ayrıca doktor şart.

Technopat eğitim ve araştırma hastanesi. Ya sabır. Bende ayar oluyorum bu tiplere.
Burada konu dışı denen yere konu açılmış. Hatta ki hatta Technopat aleminde konular kendilerine göre ayrılmış konu açılırken görürsün. Adam soru sormuş ve yaptığın şeye bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…