Sesimin çok kalın çıkması

Makaleler
7
Merhabalar. Sesim yaşıtımdaki insanlara göre çok fazla kalın ve yüksek çıkıyor. Benim normal konuşmam veya heyecanlanmam insanlara bağırıyormuşum gibi geliyor. Bu durum yüzünden insanlarin bana söyledikleri çok üzmeye başladı, bu duruma yapabileceğim bir şey yok mu?

Bence sesinin kalınlığına değil sesin yüksekliğine laf ediyor olmalılar. Yavaş konuş, heyecanlanma, sesini kıs biraz, kısık konuş, bağırarak konuşma vs. şeyler duyduğunu düşünüyorum. Gençken bende heyecanlı ve yüksek sesle anlatırdım olayları ve bu yukarıdaki tepkileri alırdım bende düzelttim kendimi artık sakin konuşuyorum.

İnce olmasından iyidir. Ne güzel işte kükrer gibi konuşuyorsun :) Yüksek sesle konuşuyor olman duyma probleminin olabileceğine bir işarettir. Kendin net olarak duyamadığın için karşıdakinin de duymadığını varsayarak o tonlara çıkıyor olabilirsin. Duyman problemli demiyorum tabii ki. Sadece bunu göz önünde bulundur.

Herkesin kendine has bir mizacı vardır. Seninki de böyle demek ki. Karşı taraf yanlış anlıyordur. Bunu kendilerine açıklayabilirsin. Sesini kısık ve sakin tonda tutmak senin elinde. Arkadaşlarınla konuşacağın zaman bunu aklına getirirsen ona göre kendini şartlayabilirsin. Bir arkadaş sesini nasıl kullanman gerektiği hakkında rehberlerin olduğunu söylemiş zaten. Ses eğitimleri oluyor. Sorun devam ederse, kursa falan gidebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı