Sesli kitap dinlenmeli mi?

Bir ara ben de bu konuyu internette araştırırken şöyle bir yazı görmüştüm belki işine yarayabilir.

"Araştırmacılar okutulan ve dinletilen hikâyedeki kelimeleri anlamlarına göre farklı kategorilere (örneğin görsel, duygusal, sosyal, konumsal, sayısal) ayırdı. Daha sonra bu kelimelerin MRI verilerine göre beynin hangi bölümlerini etkinleştirdiğini gösteren üç boyutlu haritalar oluşturdular. Sonuçta dinleme ve okuma için oluşturulan anlamsal beyin haritaları karşılaştırıldığında neredeyse aynı oldukları anlaşıldı. Yani bir kelimeyi okuduğumuzda ya da dinlediğimizde beynimizin aynı bölgeleri etkinleşiyor."

headphonebookmap750.jpg

Kaynak: Kitap Okumak mı, Dinlemek mi? | TÜBİTAK Bilim Genç.

yakın zamanda ben de geçtim bu kitap dinleme hobisine, durum şöyle, akademi için bir makale yazacak yahut sunum yapacaksan sesli dinlediğin kitap pek tavsiye edilmez tarafımca, zira dinlerken odak çok çabuk dağılıyor hele ki benim gibi dikkat eşiğin max 30-40 dk ise, yalnız şöyle de bir durum var, eğer çalışma yapılmayacaksa kitap üzerinden çok hoş bir tavsiye, hatta podcast'lere sardım bu aralar çok hoş şeyler var kesinlikle tavsiye ederim , uzun zamandır müzik dinleyemiyorum spotify'ı dahi bu amaçla kullanıyorum .
Sonuç : Çalışma yapmak için hayır ama hobi olarak evet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı