SessionID kontrolü nasıl yapılır?

e.serdar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

Session cookies(geçici): Persistent kalıcı cookie de kullanıcı beni hatırla demişse cookie içine SessionID ekleyip dB kayıt ediyorum. Ve her F5 de cookie okuyarak DB'deki sesionla eşitmi bakıyorum. Bunun aynısını geçici session içinde yapmam gerekiyor mu? Çünkü diğer türlü sadece SessionID bakarak login yaptırırsam, kullanıcı cookiesini silmiş ya da tarayıcısını kapatıp otomatik cookie silinmiş olsa bile sunucuda bu SessionID halen var. Siteyi her açan kişi login olmuş olacak. Umarım anlatabilmişimdir teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Persistent cookie'de de sonsuza kadar kalmamali. Aslinda "beni hatirla" fonksiyonu da gecici, sadece suresi daha uzun.

Session management isini nasil dizayn ettigine gore degisir, eger DB de tutuyorsan her istekte DB ye istek atmayi kabullenmissin demektir. Ancak birden fazla sunucu ( cluster ) calisirsa da "hatirlamis" olursun.

Benim tavsiyem JWT kullanman, sureyi direkt JWT ile halledersin, JWT ile kapsule ettigin ID yi de DB de tutarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…