Sessiz egzoz fanı önerisi

Ek01000

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Birmingham
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, bilgisayarı eylüle kadar daha satmama kararı aldım ama egzoz fanımdan inanılmaz rahatsız edici bir tıkırtı sesi geliyor. Ne kadar çıkarıp temizlesem de ses geçmedi hem de Rampage eziyetinden kurtulmak istiyorum. Kasamda şu an 3 tane önde, bir tane de egzoz olmak üzere 4 fan var ama eskiden üstte de 2 tane fan vardı. Onların ikisi de bozuldu, Rampage sağ olsun. Sizce üsttekileri de değiştirmeme gerek var mı? Yoksa 4 fan ile idare edilir mi?

Soruma gelirsek F/P performans sayılacak, işimi görecek kasa fanı önerebilir misiniz? CFM değerleri ortalamanın üstünde olursa çok sevinirim ama asıl amacım sessizlik. Cidden sessiz bir fan olması her şeyden önemli. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada şuan kullandığım fan budur;
Hiçbir şekilde önermem, alacak arkadaşlarda almasın kesinlikle.

Kasanızın modelini ve bütçenizi belirtin hocam.
Kasam Xigmatex Hawtorhn, bütçem açısından ortalamanın üstünde sessiz bütün modeller olabilir. Açıkçası 100 TL ve üzerine çıkmak pek istemedim. Sonuçta 3 tane fan alacaksam 300 TL yapıyor . Onun yerine kasamı değiştirmek daha mantıklı olur.

Kasanız 12cm desteği var sanırım fakat 14cm desteği var mı bulamadım.

Bütçeniz dahilinde en iyi CFM değerine sahip fan Viper fakat kasanız önden hava almıyor. Bu yüzden aşırı bir etkisi olur mu bilmiyorum, kasanızı değiştirirseniz daha iyi olur.

@Akkuşlu cevabın için teşekkürler. Sizce sadece egzoz alıp devam etmeli miyim yoksa üstteki fanları da yenilemem gerekir mi? Eğer gerekirse kasa yenilemeyi veya satana kadar bir süre daha idare etmeyi düşünebilirim.

Ön taraftaki fanlara elleme, zaten hava akışı sağlamıyorlar. Üste ve arka tarafa 2 tane fan alırsan etkili olur fakat tavsiyem 300 liraya direk kasa yenile. Altta attığım kasaların hava akışı gayet iyi, iki fan alacağına kasa alsan daha karlı olur.

Son düzenleme:
@Akkuşlu güzel kasaymış harbiden. Aslında almak çok mantıklı ama bütün her şeyi tekrar montajlayama çok üşendim . Daha geçen bütün kablolamayı yenilemiştim. Şu an için biraz daha idare edeceğim gibi.
Satacağım zamanda egzoz fanının arızalı olduğu söyler öyle satarım. Başka yapacak bir şey yok.

Ya da sadece egzoz fanı yenileyeceğim. Sesten kurtulacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…