Sessiz F/P CPU Soğutucu Önerileri

carbonfiber

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni kurduğum sistem için bir CPU soğutucu arıyorum.
Aradığım özellikler;
-Sessiz
-F/P (bütçe 4.000TL)

Sıvı soğutma veya hava soğutma olması fark etmiyor benim için. Görsel olarak sıvı soğutmalar daha iyi dursa da hava soğutmaların daha sorunsuz ve uzun ömürlü olduğunu okudum. Önemli olan işlevi diyorum kısaca.

Sistem;
-DeepCool CH560 850W 80+
-AMD Ryzen 7 7700 CPU
-Colorful Battle-AX B650M-Plus V14 m-ATX AM5 DDR5 anakart
-Klevv Cras V RGB 2x16 7200 MHz CL34 RAM
-Samsung 960 EVO 1TB M.2 SSD
-Ekran kartım yok

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleme:
Merhaba, yeni kurduğum sistem için bir CPU soğutucu arıyorum.
Aradığım özellikler;
-Sessiz
-F/P (bütçe 3.000TL)

Sıvı soğutma veya hava soğutma olması fark etmiyor benim için. Görsel olarak sıvı soğutmalar daha iyi dursa da hava soğutmaların daha sorunsuz ve uzun ömürlü olduğunu okudum. Önemli olan işlevi diyorum kısaca.

Sistem;
-DeepCool CH560 850W 80+
-AMD Ryzen 7 7700 CPU
-Colorful Battle-AX B650M-Plus V14 m-ATX AM5 DDR5 anakart
-Klevv Cras V RGB 2x16 7200 MHz CL34 RAM
-Samsung 960 EVO 1TB M.2 SSD
-Ekran kartım yok

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Yukarıdaki önerilerin tamamı güzel, ancak harici bir ekran kartı kullanmamak dahili GPU ya da yük bindireceği ve cpu çekirdek ısısını arttıracağından en az 240mm tavsiye ederim, ryzen 7 7700 boşta iken bile 40-43 derecede çalışıyor ki ben sistemimde xigmatek aqua neon 360mm sıvı soğutma kullanıyorum işlemcim için.

Yukarıdaki önerilerin tamamı güzel, ancak harici bir ekran kartı kullanmamak dahili GPU'ya da yük bindireceği ve CPU çekirdek ısısını arttıracağından en az 240mm tavsiye ederim, Ryzen 7 7700 boşta iken bile 40-43 derecede çalışıyor ki ben sistemimde Xigmatek Aqua neon 360mm sıvı soğutma kullanıyorum işlemcim için.

Dostum Phantom Spirit zaten çok rahat yeterli. 12900K, 7800x3D, 9800x3D vb işlemcileri bile soğutabilir. Ancak konu sahibi 360mm veya kaliteli 240mm isterse diyecek laf yok tabii ki.

Dostum Phantom Spirit zaten çok rahat yeterli. 12900K, 7800x3D, 9800x3D vb işlemcileri bile soğutabilir. Ancak konu sahibi 360mm veya kaliteli 240mm isterse diyecek laf yok tabii ki.
Dostum hava soğutma olarak iki öneri de çok güzel zaten ona lafım yok, ancak ileride belki sıvı soğutma yapmak ister, dolar ne olacak bilemeyiz başta yapmak isterse diye söyledim.

Tüm öneriler için teşekkür ederim, hepsini de araştırıyorum. Ses konusunda sıvı soğutma mı üzer hava soğutma mı sizce

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı