S
Silinen üye 185173
Ziyaretçi
Selamlar, standartlara göre sesin frekansı 440'mış. Bunu değiştirme şansımız var mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, Hz yazmışım frekans yazacaktım. Bahsettiğim şey; Tıkla.Sesin hertz değeri 440 diye bir şey yok. Hertz değeri diye bir şey yok zaten. Sesin frekansı var ve bu frekans da her hertz'de olabilir. "Bebekler 440 hz'de ağlar" diye tamamen bilim dışı uydurma bir bilgi var. Bu da söylediğim üzere uydurma zaten. Hertz bir dalganın frekansının birimidir. Ses dalgaları da her frekansta olabilir. Örneğin kulaklıklar genellikle 20 hz - 20000 hz arası tüm frekansları üretebilirler. Fizik ile uzaktan yakından olmayan insanların totosundan uydurduğu şeylere inanmayın.
Eğer müzik dosyasının kalitesinden bahsediyorsanız;
16 bit / 44.1 khz
24 bit / 48 khz
24 bit / 96 khz
24 bit / 192 khz
gibi kaliteler var. Burada bit değeri bildiğin ikili koddan oluşan bilgisayar verisi, khz değeri ise sürekli olan dalgayı örnekleme yoluyla bilgisayar verisine dönüştürme veya yeniden oluşturma oluyor. Böylece sürekli olan analog ses dalgası örnekleme yoluyla 1 ve 0'lardan oluşan kesikli bir dalgayı ifade eden kod haline dönüşüyor. Örnekleme ne kadar yüksekse, digital veri analog veriye o kadar yaklaşıyor.
Hayır. Bahsettiğim şeyi Windows 10 üzerinde yapmak istiyorum zaten."Windows 10" Bölümü altındayız yanlış yerde konu açılmış.
Dediğim yerden çıkış Hz'ini değiştirebilirsiniz.Hayır. Bahsettiğim şeyi Windows 10 üzerinde yapmak istiyorum zaten.
Evet, Hz yazmışım frekans yazacaktım. Bahsettiğim şey; Tıkla.
Bu konuda ingilizce kaynaklarda var olay o adamın bunu demesi değil. Olay böyle bir şeyin var olma riski.Adam cehalleten ölmek üzere ama konuşuyor işte. Bir insanın "müziği 440 hz'e sabitledim" diyebilmesi için %100 saflıkta cahil olması yetmez. Ekstra şeyler gerekir. Örneğin yaratıcılık, totodan uydurma kabiliyeti gibi.
Sorsan psikolojiye dair bir tane kavram bilmez ama sallıyor işte![]()
Bahsettiğiniz yerde bahsettiğim ayar yok.Dediğim yerden çıkış Hz'ini değiştirebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.