Setfsb nedir, nasıl kullanılır?

Daha fazla  
RAM
2x2 4 GB CL 5 RAM
Ekran kartı
AMD Radeon HD 3450 512 MB ekran kartı
Anakart
P5GC-MX/1333 anakart
İşlemci
İntel Core 2 Duo E8300 İşlemci
Sorum başlıktaki gibidir @Yiğitt35 yardımlarınızı bekliyorum.

Dediğim kodu seçtiyseniz ve Get FSB'ye tıkladıysanız aşağıda çıkan işlemci frekansı ile sizin işlemcinizin en yüksek hızının eşleşmesi gerek. Eşleşiyorsa üstteki çubuğu beşer beşer artırıp Set FSB'ye tıklayın, ardından alttaki çubuğu birer birer veya ikişer ikişer artırın ve Set FSB'ye tıklayın. Set FSB'ye tıklamazsanız ayarlar geçerli olmaz. Bu arada sistemin çıkabileceği en son frekansı sizin bulmanız gerek. Bazen sistem yanıt vermeyecektir, mavi ekran verecektir ya da ekrandaki görüntüler bozulacaktır, sistemi yeniden başlatınca her şey normale döner, o konuda şüpheniz olmasın. Ben mesela kaç kere denedim ve sistemimin nerelere kadar çıkabileceğini biliyorum, gerisi sistemi kitliyor. Alttaki çubuğu diğeriyle aynı oranda yükseltmeyin sadece, ona dikkat edin. Üstteki çubuk FSB'yi alttaki çubuk ise PCI-e frekansını kontrol ediyor.

Bilgisayarı yeniden başlatırsam bunları tekrar mı ayarlamam gerekiyor?

Benim anakartta PCI-e Frequency'e pek belli olmuyor 95 yapiyorum PC bir zamandan sonra yanit vermiyor 100 yapiyorum açilmiyor bu yüzden orayı kurcalamasam olmaz mı?

Hocam maalesef ki 370'in üzerine çıkarsam sistem kilitleniyor yine de yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Bilgisayarı yeniden başlatırsam bunları tekrar mı ayarlamam gerekiyor?

Evet.

Benim anakartta PCI-e Frequency'e pek belli olmuyor 95 yapiyorum PC bir zamandan sonra yanit vermiyor 100 yapiyorum açilmiyor bu yüzden orayı kurcalamasam olmaz mı?

Hocam benimkinde ikisini de ilerletmem gerekiyor, tek çubukla bir yerden sonra sistem kilitleniyor.

Hocam maalesef ki 370'in üzerine çıkarsam sistem kilitleniyor yine de yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Her şeye rağmen mi hocam? Demek ki G945 yonga seti 1333MHz'i bile zar zor kaldırıyor, fazla oynatmadığına göre sizi.

Yok hocam 333'den 357'ye kadar çıkardım 333'te herhangi bir problem olmuyor 357'den 359'a çıkarınca HDD'yi görmüyor sistem büyük ihtimalle bu programdada aynı şey oldu.

Neyse hocam, bir şansımızı deneyelim dedim ama anakart yongası izin vermiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…