SetFSB pll id error hatası

Power_Kick12

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben eski samsung n150 netbookuma setfsb yardımıyla overclock yapmak istiyorum fakat doğru fsb'yi seçip getfsb dediğimde pll id error hatası alıyorum bunun bir çözümü var mıdır acaba ?
NOT: Netbookun işlemcisi intel atom n450

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten izlediğim birçok videoda bu işlemci bu program yardımıyla 2.1 ghz civarına geliyordu ?

Laptop BIOSlarının kısıtlandırılmış olmasının sebeplerinden biri de işlemci standartın üstünde frekans değerlerine getirildiğinde, daha fazla ısınacağından sisteme zarar verme riskinin doğması.

Kullanmak istediğin program FSB değerlerinden işlemciyi hızlandırmaya çalışıyor yani RAM frekans değerlerin de artıyor, bu tarz bir işlemde tahminen veri yolları da ısınacaktır.

Ek olarak izlediğin videolarda test olduğunu sanmıyorum, programla değerleri yükseltmen tek başına yetmiyor, sistemi test edip stabil mi anlaman gerek. Yani istediğin 2 GHZ'e gelmesi sistemin o değerde normal fonksiyon göstermesini gerektirmiyor. Sistemin çökebileceği gibi kalıcı zarar da görebilir.

Son olarak hala denemek istersen sitesinde bazı eşleştirmeler var, o marka ürünlerin belli modellerinde ve belli işletim sistemlerinde çalışabiliyor ki o da bazı versiyonlarda oluyor bazılarında olmuyor.

Sistemin listede var ise farklı versiyonları deneyebilirsin ama sistemi gözden çıkarabiliyorsan dene.

Zaten fantazi olsun diye denemek istedim normalde bilgisayar işime yaramıyor yani olmasada olur teşekkür ederim.

OK öyle ise ya farklı versiyonları dene ya da Linux mint, pupy, xubuntu yükle.
Hafif Linux yüklersen internet kullanımı için tatlı bir makinan olur.

Dün birşeyleri karıştırırken senin sorunun cevabına rastladım.

Programın hata verme sebebi büyük ihtimalle yanlış PLL seçmiş olman.

Sanırım sen izlediğin videoda senin işlemci için hangi PLL seçilmiş ise onu seçtin.
Durum şu ki; anakartın üzerinde bir kontrol çipi var, çipin üzerindeki yazı senin PLL değerin oluyor. Yani farklı çip var ise sen o PLL'i kullanamazsın.

Bu çip neye benzer dersen ona da rastladım: www.cpufsb.de: CPUCooL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…