Setlere hangi ağırlık metodu kullanılmalı?

Daha fazla  
Arkadaşlar spora 1 aydır gidiyorum 1 hareketi 4 set yapıyorum ve her seti aynı ağırlıkla mı girmeliyim? Ben 20 gün boyunca genelde 2 set Max ağırlıkla diğer 2 set duruma göre 5 veya 10kg altıyla bitiriyordum setlerimi. Fakat yaklaşık 1 yıldır giden bir arkadaşım her sete aynı ağırlıkla (örnek: Rir1) kavramına da dikkat ederek girmem gerektiğini söyledi. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Daha detaylı yardımcı olmak isteyen varsa programımı atabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Yapılan bazı araştırmaların kas gelişimi için çoğunlukla 1-3 RIR arasında kalınması gerektiğini, kassal tükenişe gitmenin çoğu zaman gerekli olmadığını göstermektedir. Bu nedenle algılanan eforun tükenişe yakın seviyelerde tutulmasının çoğu zaman yeterli olduğu, tükenişe giden setlerin egzersizlerin son setlerinde ya da antrenmanın son egzersizlerinin son setlerinde kullanılabileceği tavsiyesini verebiliriz. Çünkü tükenişe kadar tekrar yapılan setler, 1-3 RIR seviyesinde sonlandırılan setlere göre benzer kas gelişimi ortaya koysa da daha fazla yorgunluğa neden olmaktadır. (30,31,32)" RPE, RIR, RM Nedir? Antrenmanlarda Kendimizi Ne Kadar Zorlamalıyız?

1RIR mantığı doğru ama sen zaten 1RIR yapıyorsun sanırım sadece yorulduğun için veya az dinlenip ağırlığı düşürerek biraz daha hafif ama aynı tempoyla devam ediyorsun. Bence aynı etkiyi alırsın, bazen ağırlığı değiştirip durmak zahmetli gelebiliyor o zaman tam ara kiloda - kendi kilonda - her sete aynı ağırlıkla girebilirsin. Örneğin, bir seti 6-10 tekrar aralığında yapıyorsan kiloyu hiç değiştirmeden ilk sette 10 tekrar, ikincide 9, üçüncüde 8, dördüncüde 7 çıkartmak da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…