Sevdiğim işi yapamayacağım için üzülüyorum

Ahmet40218

Hectopat
17 yaşındayım. Yaklaşık 12 yaşında muzige yeteneğim oldugunu ailem kesfetti. Ortaokulda hocaların verdiği notaları örneğin melodikada pianonun küçüğü oluyor godfatheri yarım saatte öğrenmiştim ve halen 6 yıl geçmesine rağmen notaları aklımda. Hocam konservatuara git deyip duruyordu. Lisede zaten derslerinde kötüydü. Oradan ilerledim diye düşündüm. Ancak müzik bölümünden ülkede değer verilmediği ve torpil olmadıktan sonra en fazla müzik öğretmeni olabileceğimi anladigimda bırakmak zorunda kaldım. Şimdi de grafik tasarım alanında 3 yıldır ilerliyorum. İyi bir seviyeye geldim. Ancak bu alandada ülkede değer verilmiyor ve dolar üstünden kazanmadikca çok ilerliyemeyecegimi biliyorum ve şu an en sonunda kendimi memur olmak için KPSS'ye çalışırken buldum. Hayallerim gözlerimin önünden geçip gitti gibi hissediyorum. Cidden kendime uzuluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bende çocukluktan beri Tarihle ilgiliydim. İstediğin şeye talep olmadığında artık bir önemi olmuyor ne yazık ki. Aynı şekilde Tarih bölümü Türkiyede berbat bir halde ve akademisyen olmak aşırı zor ve torpil dolu. Üniversitelerde verilen eğitim çok katı, kalitesiz,kaynak kitap yok vs. Bu gözler ne torpiller gördü. Emeklerimiz Türkiyede bir hiç. Bende bu sene Üniversiteye başlıyacağım bir mühendis olarak bende üzülüyorum tarihçi olamadığım için. Dolar,euro şu 2 sene bu kadar artmasaydı yurtdışında okuyacaktım. Şuan şehir dışına çıkmak bile aşırı zor...

Çok üzücü.Bence hala geç değil fakat demekle olmuyor maalesef.Çok sık olmasa da müzik içerikleri yapma imkanın var mı?En azından hobi olarak devam edersin.

Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bende çocukluktan beri Tarihle ilgiliydim. İstediğin şeye talep olmadığında artık bir önemi olmuyor ne yazık ki. Aynı şekilde Tarih bölümü Türkiyede berbat bir halde ve akademisyen olmak aşırı zor ve torpil dolu. Üniversitelerde verilen eğitim çok katı, kalitesiz,kaynak kitap yok vs. Bu gözler ne torpiller gördü. Emeklerimiz Türkiyede bir hiç. Bende bu sene Üniversiteye başlıyacağım bir mühendis olarak bende üzülüyorum tarihçi olamadığım için. Dolar,euro şu 2 sene bu kadar artmasaydı yurtdışında okuyacaktım. Şuan şehir dışına çıkmak bile aşırı zor...
Çok üzücü.Bence hala geç değil fakat demekle olmuyor maalesef.Çok sık olmasa da müzik içerikleri yapma imkanın var mı?En azından hobi olarak devam edersin.
Normalde instagramda İçerikler üretip kendime reklam bile veriyordum ve 1 bin 2 bin civarında izlenmem oluyordu ve yaptığım içerikler program öğretimleri hakkındaydı Ona rağmen iyi izleniyordu ama ailem bu işlere saçma işler adam akıllı işlerle uğraş dediği için beni memur olmaya zorladılar ve malesefki haklılar memuriyet dışında risk almadan ulaşabileceğin çok iş yok. anca ne yapacan işte çok çalışıp tıp hukuk vb. işler okuyacan onlarıda ben istemiyorum ve o kadar çalışıcak kadar uğraşmam kendi sevdiğim iş varken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı