Bu yaşta birden kendini geliştiremezsin. Ancak geleceğin temelini atmaya başlayabilirsin. İyi bir üniversite kazanıp, geliri yüksek bir meslek edinmen, senin için çok büyük bir artı olacaktır. Onun dışında dış görünüşüne yatırım yapabilirsin. Kendine yakışan saç sakal tarzını belirleyebilirsin mesela. Ya da kendine has bir giyim tarzı oluşturabilirsin.
Genel kültürü ve bilgi birikimi yüksek insanlar her zaman ön planda olurlar. Mutlaka genel kültürünü geliştirmelisin. Her gün bir çok konuda makale, kitap okuyabilirsin. Bunu internet aracılığıyla da yapabilirsin. Bir çok konuda bilgi edinmen sana fayda sağlayacaktır. Mesela ben liseden beri bir çok konuda merak edinip, o konuyla ilgili makaleler ve kitaplar okudum. Bu bana çok pozitif bir etki yarattı. Tarihten siyasete, psikolojiden biyolojiye, evrimden dinlere kadar bir çok konuyu araştırdım. Bu sayede bir ortama girdiğimde bilgi birikimimin yüksek olduğunu rahatça belli edebiliyorum. Tabi bunları hava atmak amacıyla yapmadım. Tamamen meraklı bir insan olduğumdan dolayı yaptım. Sen de bu tavsiyelerimi çevrendekiler ya da kızlar için değil tamamen kendin için yap. Yani ana motivasyonun kızlar olmasın. Sen kendini geliştirirsen, yüksek değerli bir erkek olacağın için zaten bonus olarak kızların ilgisini çekersin.
Erken yaşlarda ilişkiler sana az çok tecrübe kazanadırır. Hangi konularda hata yaptığını, ne yapman gerektiğini anlamaya başlarsın. Tabi ilk ilişkide birden kadın uzmanı olmazsın ama ilişki yaşaya yaşaya tecrübelenirsin yani. Hiç ilişkisi olmamış biriyle, ilişkisi olmuş birinin arasında tecrübe farkı vardır. Önemli olan erken yaşlarda çok duygusal yatırım yapmamak. O kişinin gelip geçici olduğunu kabullenmek.