Tek bir cümle söyleyeceğim. Kendini kızın sevgilisinin yerine koy ve ona göre karar ver.Hayırlı akşamlar, üniversitemde neredeyse 1 yıla yakın süredir bakıştığımıza emin olduğum bir arkadaş var. Bu ay üniversitedeki son ayım ve içimde üniversite aşkım olarak kalmasındansa açılıp konuşmayı tercih ettim. Bakışmamızın verdiği öz güven ile ders sonu yanına gidip, uzun süredir konuşmak istediğimi ancak ders saatlerimizin çok ters olduğu için çok fazla denk gelemediğimizi bu yüzden de sürekli ertelediğimi söyledim. Kendisi hep güler yüzlüydü 2-3 dakika kadar konuştuk ve bu süreç zarfında 1 kez bile gülmeyi bırakmadı. Bunları söyledikten sonra, bu sene mezun olacağımı ve içimde kalmasını istemediğimi söyledim kendisi de bana çok iyi yaptın gibi bir cevap verdi. Ardından heyecanlandığını fark ettim ve bir karşılık beklentim yok sakin olabilirsin tarzı bir cümle kullandım. En son konuşmak tanışmak istediğimi söylediğimde ise mahcup bir surat ifadesiyle sevgilim var benim dedi. Ben de o anlık heyecanın getirdiği gazla peki arkadaş olabilir miyiz dedim ve o bunu kabul etti. İsimlerimizi söyleyip vedalaştık. Kendisinin erkek arkadaşı olması ondan uzaklaşmam için bir sebep ancak kendime engel olabileceğimi sanmıyorum sürekli yüz göz oluyoruz. Bu durumda verebileceğiniz tavsiye nedir, nasıl davranmalıyım ve ne yapmalıyım?
Hayırlı akşamlar, üniversitemde neredeyse 1 yıla yakın süredir bakıştığımıza emin olduğum bir arkadaş var. Bu ay üniversitedeki son ayım ve içimde üniversite aşkım olarak kalmasındansa açılıp konuşmayı tercih ettim. Bakışmamızın verdiği öz güven ile ders sonu yanına gidip, uzun süredir konuşmak istediğimi ancak ders saatlerimizin çok ters olduğu için çok fazla denk gelemediğimizi bu yüzden de sürekli ertelediğimi söyledim. Kendisi hep güler yüzlüydü 2-3 dakika kadar konuştuk ve bu süreç zarfında 1 kez bile gülmeyi bırakmadı. Bunları söyledikten sonra, bu sene mezun olacağımı ve içimde kalmasını istemediğimi söyledim kendisi de bana çok iyi yaptın gibi bir cevap verdi. Ardından heyecanlandığını fark ettim ve bir karşılık beklentim yok sakin olabilirsin tarzı bir cümle kullandım. En son konuşmak tanışmak istediğimi söylediğimde ise mahcup bir surat ifadesiyle sevgilim var benim dedi. Ben de o anlık heyecanın getirdiği gazla peki arkadaş olabilir miyiz dedim ve o bunu kabul etti. İsimlerimizi söyleyip vedalaştık. Kendisinin erkek arkadaşı olması ondan uzaklaşmam için bir sebep ancak kendime engel olabileceğimi sanmıyorum sürekli yüz göz oluyoruz. Bu durumda verebileceğiniz tavsiye nedir, nasıl davranmalıyım ve ne yapmalıyım?
Neden 1 yıl? Madem eminsin neden daha erken gitmedin? Ben bir kızla bakışırken bana ilgisi olduğundan eminsem ve beğendiysem en fazla 10-12 gün içerisinde gidip konuşurum.1 yıla yakın süredir bakıştığımıza emin olduğum bir arkadaş var.
Kötü bir giriş olmuş. O 1 yılı hiçbir bahane kurtaramaz. Zaten tanışmaya bahaneyle, özürle, açıklamayla giden adam olacak işi batırabilir.uzun süredir konuşmak istediğimi ancak ders saatlerimizin çok ters olduğu için çok fazla denk gelemediğimizi bu yüzden de sürekli ertelediğimi söyledim.
Bundan çıkarım olur mu bilmem. Somurtan kızdan iyidir elbette. Yine de kızın mimiklerini görmediğimden yorum yapmamalıyım.Kendisi hep güler yüzlüydü 2-3 dakika kadar konuştuk ve bu süreç zarfında 1 kez bile gülmeyi bırakmadı.
Biraz muhtaçmışsın gibi geldi. Bir kız bana böyle tanışmaya gelse ret ederdim, neden bilmiyorum. "Çok iyi yaptın" kısmına takılma. Kızın söylediklerine değil genelde hareketlerine bakmak gerekir. Çok iyi yaptın diyeceğine bunu hareketleri ile gösterseydi, mesela tanışmayı kabul etseydi?bu sene mezun olacağımı ve içimde kalmasını istemediğimi söyledim kendisi de bana çok iyi yaptın gibi bir cevap verdi.
LOL. Dediklerinin farkında mısın?Ardından heyecanlandığını fark ettim ve bir karşılık beklentim yok sakin olabilirsin tarzı bir cümle kullandım. En son konuşmak tanışmak istediğimi söylediğimde
Çok fazla ihtimal var. Kız kötü girişinden olumsuz etkilenip o anlık heyecanla bunu demiş olabilir. Belki siz bakışmaya başladığınız zaman sevgilisi yoktu ama sen çok fazla beklediğin için kız başkasıyla sevgili oldu. Bilemeyiz.mahcup bir surat ifadesiyle sevgilim var benim dedi.
Zaten kötü giriş yapmışsın bunu "rezalet" durumuna getirmen gerekmiyordu. Kıza arkadaş ayağına yürünmez ki. Neyse ki "sözleşmeyi imzaladınız" diye bir kural yok. Bu arkadaş sohbeti hiç yaşanmamış gibi davranıp yürüyebilirsin. Ama önce kızın sevgilisi olup olmadığını gerçekten öğrenmen gerekiyor!Ben de o anlık heyecanın getirdiği gazla peki arkadaş olabilir miyiz dedim ve o bunu kabul etti.
Telefon numarası veya en kötü Instagram nerede? Kızın ismi Cansu olsun. Gidip "/tp Cansu" mu yazacaksın?İsimlerimizi söyleyip vedalaştık.
Kız da hoşlansa sevgilim var diyerek neden yalan söylesin? Konuşmak istememiştir ya da gerçeği söylemiştir, birisi sevgilim var ya da konuşmayalım gibi şeyler dedikten sonra devam ettirmek takıntılıymışsın gibi oluyor, hoş değil bence.Belki kız o an stresle yalan söylemiştir ve sevgilisi yoktur, hala senin yürümeni istiyordur.
Buradaki soruların cevabı alıntılanan metnin tam versiyonunda bulunuyor.Kız da hoşlansa sevgilim var diyerek neden yalan söylesin? Konuşmak istememiştir ya da gerçeği söylemiştir, birisi sevgilim var ya da konuşmayalım gibi şeyler dedikten sonra devam ettirmek takıntılıymışsın gibi oluyor, hoş değil bence.
Kızın sana tamam arkadaş olalım demesi bir anlam ifade etmez. Seni tanımadığı için olumsuz cevap verirse nasıl tepki vereceğini bilmediği için korkmuştur.
Takıntılı gibi devam ettirmesini kesinlikle söylemedim, iki olası ihtimali verdim. Ve evet sana katılıyorum birisine kafayı takmak hiç hoş bir şey değil, bundan nefret ederim ve gördüğüm yerde uyarırım. Sadece burada takıntılık bir durum olduğunu düşünmüyorum.Belki kız o an stresle yalan söylemiştir ve sevgilisi yoktur, hala senin yürümeni istiyordur. Ekran arkasından 2-3 satır yazı okuyup ben bunu göremem, sen hangisi doğru görmelisin.
Bu kısmı düzelteyim. "Yalan söylesin" kelimeleri yerine "doğruyu söyleyememiştir" kelimelerini kullanmalıydım ki aradaki fark gerçekten önemli. Kafam yoğun olduğu için fark etmemişim, sağ ol.yalan söylesin?