Seyrek ve dökülen saça ne iyi gelir?

Onun da faydası var hocam.
Lavanta çayı da deneyebilirsiniz.
Yalnız durum tam olarak ne allopesi mi mevsimsel dökülme mi genel dökülme mi?
Problem olmazsa fotoğraf ile daha rahat anlaşılır.

Sebep daha önemli saç kökünüz hassassa saçın uzun olması bile dökülme yapabilir.

Yöntemlerin pek işe yarayacağını sanmıyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

link atabilir misin hocam
Sabun veya yağ genetik dökülmeyi durduramaz. DHT denen bir hormon saç dökülmesine yol açıyor; sabun veya yağ hormonu etkileyemeyeceğine göre. herşeyden önce ilk once doktora gitmek lazım.

Sabun kullanırken hakiki olmasına dikkat edin. Bıttım bazen her saça uygun olmayabilir. Mesela bazı insanlarda kepek yapabildiğini okudum. Ardıç katran, zeytinyağlı defne sabunu bakabilirsiniz. Bir de gül suyu,lavanta yağı,jojoba yağı,çay ağacı yağı gibi şeyleri de deniyorum ben. Saçları tararken sert taramayın, banyodan çıkıp ıslak saçı taramayın, önce kurutun,kurutmayı da havlu vs yapın,saç kurutma makinesi ile kurutmayın. Kuruduktan sonra saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz,onu da çok sıcak yapmayın,fazla sıcakta da tutmayın. Jöle,sprey,vaks vs kullanmıyorum. Bu yazdıklarımı ben kendim bizzat uyguluyorum. Lise 2'deyken saçlarımı ıslakken tarardım,sonra saç kurutma makinesiyle kuruturdum,yetmez jöle sürüp öyle okula giderdim. Hataydı ama işte saçımın şeklini beğenmiyordum

Son düzenleme:
Sabun veya yağ genetik dökülmeyi durduramaz. DHT denen bir hormon saç dökülmesine yol açıyor; sabun veya yağ hormonu etkileyemeyeceğine göre. Her şeyden önce ilk once doktora gitmek lazım.

İşte ne tip bir dökülme olduğunu anlayamadık. Hocam 38 yaşında saçını toplayıp gezmiş. Genetik de olmayabilir.

Hocam benimkisi genel dökülme, yıllara meydan okuyamayan saç problemi. 39 yaşındayım ama görüntü olarak 29-30 gösteriyorum. Bu kadar genç gösterirken bir anda +10 yaş yaşlanmak hiç hoş olmayacak. Hayır sakal da yok, sakal olsa vurur sıfıra geçerim gür sakallarımla ama yanaklarımdaki sakallar halı saha maçı yapmaya kalksa takımlar eksik kalır o derece.

Hocam bu yaşa kadar dökülmemiş özen gösterirseniz (bıttım sabunu biberiye badem yağı biberiye sabunu vesair.) Dökülmeniz durur zannımca. En kötü ihtimal minoksil başlarsınız.
Dert etmeyin biz bu yaşta saçı korumaya çalışıyoruz

Finasterid ilaçtan başkası hikaye. oda dökülmeyi tamamen kesmez. En uygunu doktoruna danışman. İstediğin şampuanı kullan genetik dökülmen veya aşırı stresin varsa o saç dökülecek. bıttım sabun falan hikaye yani. babam 65 yaşında market şampuanı kullanıyor adamın saçı 25-30 yaşındaki adamlardan daha sık. ön çizgide bozulma yok. çok şükür bende de problem yok.