sfc/scannow ve Minidump dosya paylaşımı zararlı mıdır?

Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
5.084
Makaleler
1
Çözümler
56
Bi' tanıdığım mavi ekran almış, minidump dosyalarının paylaşılmasından biraz çekiniyor. Minidump dosyalarının paylaşılmasında ya da sfc/scannow komutunun uygulanmasında PC'ye herhangi bir zarar gelir mi?
 
Zararlı değil diye biliyorum scannow komudu bilgisayardaki işletim sisteminin hatalarını eksiklerini vs. bulup düzeltir yani onarım gibi birşey minidump'tan çok haberdar değilim ama zararlı değildir bu kadar insan paylaştığına göre ayrıca arkadaşınız gizli ajan değilse sıkıntı yok.
 
Son düzenleme:
Zararlı değildir. Hataları denetleyen ve düzelten komuttur. Minidump dosyaları zaten yol gösterir.
 
Bilgisayar, hatanın ne olduğunu anlatmak için minidump dosyaları oluşturur. Biz de hatanın hangi sürücüden / donanımdan kaynaklandığını öğrenmek için bu dosyalara ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca bir Windows komutu olan sfc /scannow bilgisayarınızı tarayarak bozulmuş dosyalarınızı tespit eder. Hiçbir zararı yoktur.
Minidump'ı geçtim hadi. /sfc scannow komutu sistemdeki eksik dosyaları arıyor ve eksik dosya varsa, yükleyebilirse yüklüyor. Windows kendi sistemine zarar vermez, değil mi?
Hayır.
 
Zararsız. Çoğu mavi ekran alan arkadaşa yapmasını öneriyorum. Sosyalde açılan mavi ekran konularına bakmasını söyle.

Minidump dosyası olmadan sorun oluşturan şeyi bulamayız zaten.
Minidump da herhangi bir zarar verecek bilgi yok.
Rahatlıkla paylaşabilir.
Eğer CMD'ye Microsoft'un önerdiği bir şeyi yazmak zararlı olsaydı Microsoft zaten bunu tavsiye de etmezdi.
Minidump ise dümdüz dosya zaten. Sadece bize atacak. Sonuçlara bakacağız. Öneri yapacağız.
Enes3078'in rehberini atın direkt. Orada açıklıyor zaten
Zararlı değildir. Hataları denetleyen ve düzelten komuttur. Minidump dosyaları zaten yol gösterir.
Minidump'ı geçtim hadi. /sfc scannow komutu sistemdeki eksik dosyaları arıyor ve eksik dosya varsa, yükleyebilirse yüklüyor. Windows kendi sistemine zarar vermez, değil mi?
Çok teşekkürler, o kadar mesaja ikna olacağını umuyorum. @Kayseri Mantısı hocam, kızgın atmışsınız ancak bilgisayarcıya götürse 50 TL'ye format attıracak. Sorunu kendisi çözsün, mahalle bilgisayarcısına emanet etmesine gerek yok.

Hocam, mesajımın düzenlenmemiş hali alıntıda gözüküyor. Rica etsem alıntıyı kaldırır mısınız?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…