SFC ve cleanmgr komutları zarar verir mi?

xx_bugra_53

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, benim bilgisayarım sürekli donuyor falan. Neyse ben biraz araştırma yaptım disk temizliği diye bir şey var yapayım dedim ama yapmadım. Bir de şey var sistem dosyalarını temizle yapmadım korktum. Pederle ortak kullanıyoruz önemli iş dosyaları var, bilgisayara bir şey falan olur sıkıntı. Ben de size sormak istedim. Hem disk temizliği yapsam hem de sistem dosyalarını temizle yapsam bir şey olur mu? Ve daha sonra biraz daha araştırdım SFC /scannow / 1cleanmgr böyle kodlar buldum. SFC /scannow bunu biliyorum zaten yapıyorum, bunu da diğer kodu merak ettim. O kodu yazınca bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle acayip kodları kullanmana gerek yok. Sfc/scannow'u normal ayrı kullan, disk temizleme aracını ayrı kullan. Zararlı olmayabilir ancak ben kullanmazdım.

Sistem dosyalarını temizle derken bunu söylüyorsanız, zararlı değildir. Daha derin temizleme yapar.

SFC /scannow komutu Windows'un bileşenlerini tamir edebilmesi için Microsoft'un sunduğu bir metottur, herhangi bir sorun oluşturmaz. Bozuk bileşenlerin tamir edilmesi bazı sorunları çözüyor.
cleanmgr ise yine Windows'un disk temizleme aracını açar.

Bu ikisi resmi ve faydalı araçlar fakat sorunu çözeceğine şüpheliyim.

Evet o işaretlediğinizi söylüyorum'da bir zararı yok değil mi çünkü birkaç kişiye'de sordum yapma sakın yapma bunu yaptıktan sonra PC 1-2 saat açılmaz telaş yapma vs dediler korktum yani.

Yani yapabilirmiyim?

Son düzenleme:
@xx_bugra_53 evet, yapabilirsin. Sadece daha derin temizliyor. Madem Windows dosyalarını silinecek, Microsoft neden öyle bir özellik getirsin?

Disk temizleme yaptım şimdi ise sistem dosyalarını temizle gelmiyor o sekmeye niye?

Windows'un arama yerine cleanmgr.exe yazdıysan bazen sistem dosyalarını temizle gelmiyor. Benim gösterdiğim gibi disk yerine gir ve oradan özellikler tıkla, diski temizle tıkla. Gene gelmiyorsa, sistem dosyalarını temizlemeye gerek olmadığı için göstermiyor olabilir.

Hocam yazıyorum gene o seçenek çıkıyor ama ben hiç o dosyayı temizlemeidm sadece disk temizledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…