SFF ve normal GPU arasında ne fark var?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 QHD IPS 1ms G-SYNC
Board: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X
CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D
RAM: Corsair Vengeance RT 2x16 32 GB CL16 3600MHz
SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB NVMe M.2
PSU: Corsair RM1000X
Soğutma: Corsair H150 360
Kasa: Xigmatek zest.
Klavye: Corsair K60 Viola
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X
Mouse: Razer Viper Mini.
Pad: Sony DualSense
Koltuk: xDrive 15'LI
Kamera: Everest SC-HD03
Merhaba arkadaşlar,

Soru açık, özellikle performans ve sıcaklık bakımından SFF ve normal GPU'lar arasında fark var mı? Varsa ne kadar var? SFF kartların performansları normal hallerine göre daha mı düşük? SFF kartlar Undervolt ya da OC işlemlerine normal versiyonlarına göre daha mı az yatkın? Kafamdaki sorular bunlar. Bilginiz var mı bu konuda?

Sistemin SFF değilse gerek yok hocam, aralarında çok fark var diyemem SFF ekran kartlarının soğutma tarafı biraz kötüdür, ve genelde HP Compaq 8300 sff tarzı kasalara uyumlu olarak üretilir, yani içerisinde çok büyük bir GPU gücü bulundurmaz, en iyisi OEM Riser Harici Ekran Karti PCI-e 1X To 16X V. 009s tarzı aparatlarla SFF olmayan ekran kartlarını bu tip kasalarda kullanabilirsin, hem daha iyi verim alırsın oyun keyfin bölünmez.

Small Form Factor kartlar boyutlarından dolayı direkt olarak dezavantajlılar, soğutma blokları aynı kalitede normal boyutlardaki kartlara göre daha küçük olacağı için normal olarak daha sıcak çalışacaktır. Bazı firmalar sağlam soğutma yapabiliyorlar fakat bu sefer de tabii maliyetleri çok artıyor. Onun dışında çip aynı çip UV veya OC potansiyelinde pek bir fark olmaz.

Şuanda SFF olan 70ti'lar 46.5'tan pazarda satılıyor. Normal versiyon istersen fiyat 55k'ya çıkıyor. Aradaki 10k'ya değer mi?

Şu anda SFF olan 70 Ti'lar 46.5'tan pazarda satılıyor. Normal versiyon istersen fiyat 55K'ya çıkıyor. Aradaki 10K'ya değer mi?

Bana kalırsa kasanız SFF tarzı kasalardansa hala bir aparat ile dışarıdan sff olmaya ekran kartlarını takmanız daha sağlıklı, öbür türlü ısıdan kaynaklı pek performans beklememek lazım.

Bana kalırsa kasanız SFF tarzı kasalardansa hala bir aparat ile dışarıdan takmanız daha sağlıklı, öbür türlü ısıdan kaynaklı pek performans beklememek lazım.
Kasam SFF değil hocam. Ben sadece fiyattan dolayı SFF almayı düşünmüştüm. Kasa Xigmatek Zest.

Kasam SFF değil hocam. Ben sadece fiyattan dolayı SFF almayı düşünmüştüm. Kasa Xigmatek Zest.

O halde şöyle diyeyim SFF ekran kartı hiç mantıklı bir seçenek değil, 2. el aldığınız MSI 750 Ti bile bundan daha performanslı çalışır.

Hocam ben Gigabyte Windforce OC sff 3 fan model 5070 kullanıyorum oyunlarda 64-72 arası geziyor genelde 67-68 OC konusunda ise GDDR7 bellekler olduğu için MSI Max OC yaptığımda MSI Afterburner ile 20-30 FPS artıyor ama kart 74-75- dereceye çıkıyor 300W dayanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…