SFF ve normal GPU arasında ne fark var?

@Revival Of Wisdom
Aynı GPU zaten. Fiyat farkı 10 bin TL diyorsun. Fabrika çıkışı hız aşırtma için değecek bir para değil bence.
Yok benim bahsettiğim şey SFF versiyonu ile normal versiyonu arasında fiyat farkı. Adında "S" yada "SFF" geçmeyen en ucuz Ekran kartı 55k'dan başlıyor 5070ti'da. Onu demeye çalıştım.

@Revival Of Wisdom
Dediğini anladım. Onu diyorum hocam. Aynı GPU'ya 10 bin TL fazla vermeye gerek yok bence. Soğutması daha küçük oluyor o yüzden saat hızları biraz daha düşük oluyor. Bu da çok fark ettirmez performans olarak.
İlk başta LP ekran kartı ile karıştırdım o yüzden yanlış yazdım.
@Emirhan Karali
Siz değil hocam ben yanlış anladım.

@Revival Of Wisdom
Dediğini anladım. Onu diyorum hocam. Aynı GPU'ya 10 bin TL fazla vermeye gerek yok bence. Soğutması daha küçük oluyor o yüzden saat hızları biraz daha düşük oluyor. Bu da çok fark ettirmez performans olarak.
İlk başta LP ekran kartı ile karıştırdım o yüzden yanlış yazdım.
@Emirhan Karali
Siz değil hocam ben yanlış anladım.
Yani performans kaybı yaşıyorum her türlü. Doğru mu anladım hocam?

@Revival Of Wisdom
Bu durum marka ve modele göre değişir. Performans direkt düşer demek pek doğru sayılmaz. Normal olanlar daha büyük soğutmaya sahip olduğu için daha yüksek frekanslara çıkacaktır ve serin çalışacaktır ama her model için bu durumu demek doğru olmaz. SFF olsa bile RTX 5070 Ti performansı verecektir.

O halde şöyle diyeyim SFF ekran kartı hiç mantıklı bir seçenek değil, 2. el aldığınız MSI 750 Ti bile bundan daha performanslı çalışır.
Az önce 750ti ile mi kıyasladınız?

Yok benim bahsettiğim şey SFF versiyonu ile normal versiyonu arasında fiyat farkı. Adında "S" yada "SFF" geçmeyen en ucuz Ekran kartı 55k'dan başlıyor 5070ti'da. Onu demeye çalıştım.
5070ti kartlar uçmuş demek ki, 55k’yı geçtim 45k bile etmez o kartlar. 40k idi daha geçen hafta

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı