Sormak istediğim şeyden önce, olanları en baştan anlatmak istiyorum. Bundan 1-2 yıl önce A101'de 10 günlük bir çalışma zamanım oldu. İşten çıktıktan sonra ise e-Devlet'te -ben henüz üniversite öğrencisi değilken- GSS prim borcu 2.300 TL civarındaydı. Bu borç ben işten çıktıktan sonra gözükmeye başladı veya daha önceden de vardı fakat ben yeni fark etmiş de olabilirim. O zamanlarda SGK'ye gidip iptal ettirmek istedim ama kabul edilmedi. Şu anda ise borç 5.400 TL gözüküyor ve gün geçtikçe artıyor. Bunun yanında sanırım özel bir şirket olan met Life'da da bireysel emeklilik hesabım açılmış ve hala daha aktif durumda. Şu an da ise üniversite birinci sınıf öğrencisiyim.
Asıl sormak istediğim konu ise;
Bugün eczaneye tedavi için gittim ve doktor bayağı bir ilaç yazdı reçeteye. Bunları eczaneden almak istedim fakat herhangi bir sigorta girişim olmadığı söylendi ve bundan dolayı fiyatın çok fazla olacağını söylediler. Ben de SGK'yi aradım ve bana ailemdeki kişilerden sigortası olan birinin üstüne, onun adına kendimi sigortalatabileceğimi söylediler. Nasıl yapacağım dedim, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz falan dedi, sigorta yardımı gibi bir şeyler söyledi ama ne dediğini unuttum, e-Devlet'te de bulamadım ona benzer bir şey. Biraz karışık gelebilir ama, babamın adına kendimi e-Devlet üzerinden nasıl sigortalatabilirim bilginiz var mı?