SGK GSS borcu nasıl iptal edilir?

Neyi kaç gün beklemek gerek anlayamadım hocam.
Hocam şimdi yaşım 19 GSS çıkardım ancak ömürlük olduğunu bilmiyordum, sigortalı olursak iptal oluyormuş, işte benimki iptal olursa tekrar aileden faydalanabiliyor muyum ve en az kaç gün sigortalı olmalıyız?

Hocam sanırım ben yine tam anlayamadım ama anladığım kadarıyla açıklama yapayım.

Eğer ki sigortalı olursanız GSS'nin iptal olması için herhangi bir gün şartı yok yani GSS o an iptal olur fakat borcunuz silinmez. O borcu ödersiniz.

Yaşınız 19 olduğuna göre üniversiteye giderseniz de GSS iptal olur ya devletten sigortalı ya da babanızdan sigortalı sayılırsınız onu tam bilmiyorum.

Sigortalı olup da üniversiteye gitmezseniz sigorta çıkışı olduktan sonra yine GSS'li olursunuz. Umarım anlatabilmişimdir.

Eyvallah kral ozaman sigorta çıkışından sonra babamın sigortası üzerine faydalanamıyorum tekrar benim GSS aktif oluyor, peki üniversiteye gidince borçlar silinir mi? Teşekkürler.

Eyvallah kral ozaman sigorta çıkışından sonra babamın sigortası üzerine faydalanamıyorum tekrar benim GSS aktif oluyor, peki üniversiteye gidince borçlar silinir mi? Teşekkürler.
Üniversiteye gidince borçlar maalesef silinmiyor. Sadece üniversiteye gittiğiniz halde GSS bazen iptal olmuyor o zaman SSK'ye gidip durumu anlatırsanız üniversiteli olduktan sonraki borcunuz silinir.

Üniversiteye gidince borçlar maalesef silinmiyor. Sadece üniversiteye gittiğiniz halde GSS bazen iptal olmuyor o zaman SSK'ye gidip durumu anlatırsanız üniversiteli olduktan sonraki borcunuz silinir.
Tamamdır teşekkürler, GSS tekrardan babamdan faydalanma şansım varmı?

Tamamdır teşekkürler, GSS tekrardan babamdan faydalanma şansım varmı?
İşte maalesef olmuyor. Bir kere sigorta girdi çıktı olursa o iş bitiyor. Kendimden biliyorum.

Ben üniversitede hazırlık okuduktan sonra tatilde 2 ay boyunca çalıştım sigortalı. 1. Sınıfta gss bildirisi geldi evime. Herhangi bir sıkıntı çıkmadan aktif öğrenci oldugumdan dolayı sildiler borcu. Ama galiba okulu bekletmemek önemli emin değilim. Memur işlemleri hallederken liseden mezun olunca hemen kaydını yapmışsın gibi bir şey demişti. Ayrıca babamın üstünden devam ediyorum sigortalı olmaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…