SGK kod 30 nedir?

"İş sözleşmesi işçi ve işveren dışında üçüncü bir kurum veya kuruluşun vizesine bağlı ise ve vize süresi sona ermişse bu kod seçilmesi gerekmektedir."

"İş sözleşmesi işçi ve işveren dışında üçüncü bir kurum veya kuruluşun vizesine bağlı ise ve vize süresi sona ermişse bu kod seçilmesi gerekmektedir."
Sorun şu ki ben bundan hiçbir şey anlamadım ve bir kişi bunu söyle yorumladı: "Raporu bittikten sonra işe başlamazsa diye önlem almışlar işletme adına"
diger birisi:
"kabaca şöyle oluyor, sen uzun rapor aldın, burası özel sektör, sen yokken işim devam edemiyor, senin eksikliğini ben tamamlıyorum, sen gelince sana ihtiyacım yok"
hangisi olabilir?

Bunu bir uzmanın yorumlaması daha doğru olacaktır. Ancak benim anladığım kadarıyla; "Çalışmanıza izin veren başka bir kuruluşun verdiği izin süresinin dolması" olarak düşünüyorum.

Eğer buna benzer bir durumunuz yoksa muhtemelen işveren tazminat hakkınızın olmaması için bilerek yanlış bir kod kullanmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…