SGK prim borcu nasıl silinir?

scorN7

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd fx 8 cekirdek 16 gb ram gtx 1060 6 gb ekran karti
Merhaba bugün prim borcu mesajı geldi.
Araştırdım biraz ve silinebiliyormuş.
SGK'ya gittim. Adam çalışmadığın için ödemen gerekiyor dedi. Yeni sistem geldi dediler. 2 yıllık borçmuş ve mesajı şimdi geldi dedim. Adam bilmiyorum dedi. Bilmiyorsan seni oraya neden koyuyorlar? 22 yaşındayım yaklaşık 2.200 lira civarı gözüküyor. Ne yapmalılıyım?

SGK'ya giderek okula gittiğin dönemdeki borçlar siliniyor onun dışında borçlar silinmiyor ara sıra seçim zamanları siliniyor.

SGK'ya giderek okula gittiğin dönemdeki borçlar siliniyor onun dışında borçlar silinmiyor ara sıra seçim zamanları siliniyor.

Yani SGK olmadigi zaman ayrıyeten ucret oduyoruz değil mi sacmaliga bak.

Evet öğrenci değilsen ve de çalışmıyorsan GSS ödemek zorundasin.

Sağ olasin dostum sabah sabah cok kuruldum bunlara da 2-3 yil haber vermek icin neyi beklemisler açıkçası merak ettim.

Faiz çok olmuşsa ve beklemek istersen faizlerini siliyorlar ama her yıl var mı bilmiyorum. Biraz araştirman lazım

Sağ olasin dostum sabah sabah cok kuruldum bunlara da 2-3 yil haber vermek icin neyi beklemisler açıkçası merak ettim.
Benim de aynı şey başıma gelmişti ve biraz bekledim sonra faizlerini silmişlerdi hemen ödemiştim.

Banada 11bin₺ gelmişti ödedim. Gidip gelir tespiti yaptırırsan ve fakir olduğuna karar verirlerse en azından bundan sonra çalışmadığın için her ay ceza ödemezsin.

Banada 11bin₺ gelmişti ödedim. Gidip gelir tespiti yaptırırsan ve fakir olduğuna karar verirlerse en azından bundan sonra çalışmadığın için her ay ceza ödemezsin.
Nerden yapabilirim

2 katina cikmis faizle SGK'den mi sildireceğim?

Nerden yapabilirim

2 katina cikmis faizle SGK'den mi sildireceğim?
Faizleri sen sildirmiyorsun af çıkıyor siliniyor. Sistemden kontrol edebiliyorsun borcun ne kadarı faiz diye.

Sgk binasına gitmen gerekiyor sanırım. Üzerine birşey varsa olumsuz sonuç çıkar muhtemelen. Genel olarak gelirin asgari ücretin 3'de 1'i ise düşük gelirli kabul ediyorlar seni ve artık borç çıkmıyor.

Peki bu borç ödendikten sonra tekrar eder mi yoksa ödendiğinde biter mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…