Merhabalar. Bu gün Sizlere herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan herhangi bir kaynaktan indirmiş olduğunuz MS Office 2007/2010 ve s ISO dosyalarını kontrol etmeyi göstereceğim. Bunu sadece ve sadece Windows üzerinden gerçekleştireceğiz. Benim kullandığım işletim sistemi Windows 11 bu arada. Adımlara geçelim.
Öncelikle yapmanız gereken PowerShell isimli uygulamayı başlatmak. Bunun için Windows Başlangıç ekranına PowerShell yazın ve çalıştırın.
Daha sonra yapmanız gereken PowerShell ekranına şu komutu: Get-FileHash -Algorithm SHA1 <dosya_yolu> girmeniz olacaktır
Burada dosya yolu olan kısıma biz kendi indirmiş olduğumuz ISO dosyasının yolunu belirteceğiz. Örneğin: Get-FileHash -Algorithm SHA1 en_office_enterprise_2007_dvd_vl_X12-19574.iso tam olarak şu şekilde girin. Bu arada belirtmek isterim ki, büyüktür ve küçüktür işaretlerini de girmenize gerek yok.
Bunu tam olarak aşağıdaki resimdeki gibi girdikten sonra şu şekilde bir ekran Sizi karşılayacaktır
Burada artık Hash değerlerini öğrenebilirsiniz. Hash değerlerini kontrol etmek için Heidoc isimli siteyi kullanabilirsiniz. Siteye ulaşmak için şuradaki: Microsoft SHA1 Hash Archive from "My Visual Studio" bağlantıya tıklayabilir ve hash değerlerini kontrol etmek için SHA1/SHA256 hash (or leading characters) olan kısma yazıp aratabilirsiniz. Güvenilir bir sitedir.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, ben denemedim ama eğer MD5 değerlerini de kontrol etmek isterseniz, herhalde -Algorithm yazan kısımdan sonra yani SHA1 yazdığımız kısıma Siz MD5 yazıp o şekilde MD5 değerlerini de kontrol edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ayrıca Linux kullanıyorsanız, şu komutu: sha1sum <dosya_yolu> deneyebilirsiniz.