SHA1 değerlerini programsız kontrol etme

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Merhabalar. Bu gün Sizlere herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan herhangi bir kaynaktan indirmiş olduğunuz MS Office 2007/2010 ve s ISO dosyalarını kontrol etmeyi göstereceğim. Bunu sadece ve sadece Windows üzerinden gerçekleştireceğiz. Benim kullandığım işletim sistemi Windows 11 bu arada. Adımlara geçelim.

• Öncelikle yapmanız gereken PowerShell isimli uygulamayı başlatmak. Bunun için Windows Başlangıç ekranına PowerShell yazın ve çalıştırın.
  • Daha sonra yapmanız gereken PowerShell ekranına şu komutu: Get-FileHash -Algorithm SHA1 <dosya_yolu> girmeniz olacaktır
  • Burada dosya yolu olan kısıma biz kendi indirmiş olduğumuz ISO dosyasının yolunu belirteceğiz. Örneğin: Get-FileHash -Algorithm SHA1 en_office_enterprise_2007_dvd_vl_X12-19574.iso tam olarak şu şekilde girin. Bu arada belirtmek isterim ki, büyüktür ve küçüktür işaretlerini de girmenize gerek yok.
  • Bunu tam olarak aşağıdaki resimdeki gibi girdikten sonra şu şekilde bir ekran Sizi karşılayacaktır
  • Burada artık Hash değerlerini öğrenebilirsiniz. Hash değerlerini kontrol etmek için Heidoc isimli siteyi kullanabilirsiniz. Siteye ulaşmak için şuradaki: Microsoft SHA1 Hash Archive from "My Visual Studio" bağlantıya tıklayabilir ve hash değerlerini kontrol etmek için SHA1/SHA256 hash (or leading characters) olan kısma yazıp aratabilirsiniz. Güvenilir bir sitedir.
  • Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, ben denemedim ama eğer MD5 değerlerini de kontrol etmek isterseniz, herhalde -Algorithm yazan kısımdan sonra yani SHA1 yazdığımız kısıma Siz MD5 yazıp o şekilde MD5 değerlerini de kontrol edebilirsiniz diye düşünüyorum.
  • Ayrıca Linux kullanıyorsanız, şu komutu: sha1sum <dosya_yolu> deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…