Java'ya ve Bedrock'a ayrı şekillerde kuruluyor. Oyun sürümün kaç?Merhaba Minecraft'ım orijinal. https://www.curseforge.com/minecraft/shaders/bliss-shader bu shaderi kurmak istiyorum fakat hiçbir fikrim yok ırıs Sodium OptiFine vs. şeyler kafamı karıştırdı nasıl kuracağım? Bir de Java Bedrock ikisine de kuruluyor mu?
Java'ya ve Bedrock'a ayrı şekillerde kuruluyor. Oyun sürümün kaç?
1.21.4 son sürüm yüklü Acer nitro 16 laptop kullanıyorum rtx 4070 ve r7 7840 hs 32 ram bulunuyor yani fps açısından sıkıntı olmaz herhalde siz sodium mu optifine mi önerirsiniz ?Java'ya ve Bedrock'a ayrı şekillerde kuruluyor. Oyun sürümün kaç?
Minecraft Java Edition için kısaca anlatmam gerekirse:
NOT: Shader kullanmak için oynadığın Minecraft sürümüne göre OptiFire veya Sodium mod kurman gerekiyor. Kurulumu kolay olsun dersen OptiFine, daha fazla FPS versin dersen Sodium kullanabilirsin. Ancak eski sürümlerde Sodium yok ve Sodium için Fabric mod sistemini kullanmalısın. Optifine kurulumunu anlatayım:
1- Öncelikle bu siteden oynayacağın sürüm için OptiFine indirmen lazım. Kurulumu kolay zaten, anlamazsan sorabilirsin.
2- Kurduktan sonra Minecraft Launcher üzerinden sürümler kısmına girerek yeni gelmiş olan Optifine sürümünü seçiyorsun.
3- Windows + R tuşlarına basıp Çalıştır'ı açtıktan sonra %appdata% yazarak AppData klasörüne gir ve .minecraft klasörünün içinde bulunan shaderpacks klasörüne indirdiğin shader'ın .zip dosyasını at.
4- Oyunu Optifine sürümünü seçip açtıktan sonra Ayarlar > Görüntü ayarları > Shaders (Gölgelendiriciler) kısmından indirdiğin shader'ı seçip oynayabilirsin.
Ben kendim Sodium ile BSL Shaders kullanıyorum ve Optifine aslında biraz eskide kaldı, ancak oynadığın sürümü bilmediğim için genel bir kurulum önerisi verdim. Ancak 1.16.5 sonrası sürümlerde Sodium kullanmak daha mantıklı, hem daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor hem de daha fazla FPS veriyor.
Sistemin Optifine ile de Sodium ile de gayet stabil performans sunar, kolay kurulum için Optifine öneririm.1.21.4 son sürüm yüklü Acer nitro 16 laptop kullanıyorum rtx 4070 ve r7 7840 hs 32 ram bulunuyor yani fps açısından sıkıntı olmaz herhalde siz sodium mu optifine mi önerirsiniz ?
Merhaba Minecraft'ım orijinal. https://www.curseforge.com/minecraft/shaders/bliss-shader bu shaderi kurmak istiyorum fakat hiçbir fikrim yok ırıs Sodium OptiFine vs. şeyler kafamı karıştırdı nasıl kuracağım? Bir de Java Bedrock ikisine de kuruluyor mu?
Sistemin Optifine ile de Sodium ile de gayet stabil performans sunar, kolay kurulum için Optifine öneririm.
Öncelikle bilgisayarının kaç bit olduğuna dikkat ederek Java indir (64 Bit veya 32 Bit) Minecraft üzerinden hangi sürümü oynuyorsan o sürümün OptiFine'sini indir (örneğin: OptiFine 1.20.1) indirdikten sonra indirdiğin OptiFine installer. Jar'ı aç ve "installer"e tıkla. "OptiFine is successfully installed" yazısını gördükten sonra Minecraft Launcher'i yeniden başlat ve OptiFine'yi seçerek Minecraft'ı aç. Şimdi shader kurulumuna geçelim Windows + r kombinasyonunu yapın ve açılan yere " %appdata% " yazın ardından .minecraft -> shaderpacks kısmına indirdiğin shader Pack'i at. İyi oyunlar
Öncelikle bilgisayarının kaç bit olduğuna
at ederek Java indirip kurun. (64 Bit veya 32 Bit) Minecraft üzerinden hangi sürümü oynuyorsanız o sürümün OptiFine'sini indirin. (örneğin: OptiFine 1.20.1) İndirdikten sonra indirdiğin OptiFine installer. Jar'ı açın ve "installer"e tıklayın. "OptiFine is successfully installed" yazısını gördükten sonra Minecraft Launcher'i yeniden başlatın ve OptiFine'yi seçerek Minecraft'ı açın. Şimdi Shader Pack kurulumuna geçelim Windows + r kombinasyonunu yapın ve açılan yere " %appdata% " yazın ardından .minecraft -> shaderpacks kısmına indirdiğiniz Shader Pack'i atın. İyi oyunlar
Java'ya ve Bedrock'a ayrı şekillerde kuruluyor. Oyun sürümün kaç?
Minecraft Java Edition için kısaca anlatmam gerekirse:
NOT: Shader kullanmak için oynadığın Minecraft sürümüne göre OptiFire veya Sodium mod kurman gerekiyor. Kurulumu kolay olsun dersen OptiFine, daha fazla FPS versin dersen Sodium kullanabilirsin. Ancak eski sürümlerde Sodium yok ve Sodium için Fabric mod sistemini kullanmalısın. Optifine kurulumunu anlatayım:
1- Öncelikle bu siteden oynayacağın sürüm için OptiFine indirmen lazım. Kurulumu kolay zaten, anlamazsan sorabilirsin.
2- Kurduktan sonra Minecraft Launcher üzerinden sürümler kısmına girerek yeni gelmiş olan Optifine sürümünü seçiyorsun.
3- Windows + R tuşlarına basıp Çalıştır'ı açtıktan sonra %appdata% yazarak AppData klasörüne gir ve .minecraft klasörünün içinde bulunan shaderpacks klasörüne indirdiğin shader'ın .zip dosyasını at.
4- Oyunu Optifine sürümünü seçip açtıktan sonra Ayarlar > Görüntü ayarları > Shaders (Gölgelendiriciler) kısmından indirdiğin shader'ı seçip oynayabilirsin.
Ben kendim Sodium ile BSL Shaders kullanıyorum ve Optifine aslında biraz eskide kaldı, ancak oynadığın sürümü bilmediğim için genel bir kurulum önerisi verdim. Ancak 1.16.5 sonrası sürümlerde Sodium kullanmak daha mantıklı, hem daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor hem de daha fazla FPS veriyor.
şimdi deneyip sonucu paylaşacağım.Öncelikle bilgisayarının kaç bit olduğuna dikkat ederek Java indirip kurun. (64 Bit veya 32 Bit) Minecraft üzerinden hangi sürümü oynuyorsanız o sürümün OptiFine'sini indirin. (örneğin: OptiFine 1.20.1) İndirdikten sonra indirdiğin OptiFine installer. Jar'ı açın ve "installer"e tıklayın. "OptiFine is successfully installed" yazısını gördükten sonra Minecraft Launcher'i yeniden başlatın ve OptiFine'yi seçerek Minecraft'ı açın. Şimdi Shader Pack kurulumuna geçelim Windows + r kombinasyonunu yapın ve açılan yere " %appdata% " yazın ardından .minecraft -> shaderpacks kısmına indirdiğiniz Shader Pack'i atın. İyi oyunlar
Hocam konu ile biraz alakasız fakat temizlemek dediğiniz dosyaları silmekse %appdata%'nin değil başka yerlerde temizleme işlemi yapılması gerekir. Örneğin yine Windows + R yapıp açılan pencereye %temp%, temp yazıp içindeki dosyaları silebilirsiniz. Bu dosyalar bilgisayarınızdaki çöp dosyalardır. Silmeniz sizin için iyi olacaktır.şimdi deneyip sonucu paylaşacağım.
1.21.3 sürümünü kurdum ama yine de sıkıntı olmadı shader kuruldu ikinize de çok teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak ben bazen bilgisayarın gereksiz dosyaları temizlemesi için %appdata% kısmını da temizliyordum yine temizlersem shader gider mi ?
tamamdır hocam ondan bahsediyordum. Ben normalde temp dışında %appdata% kısmını da siliyordum tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar.Hocam konu ile biraz alakasız fakat temizlemek dediğiniz dosyaları silmekse %appdata%'nin değil başka yerlerde temizleme işlemi yapılması gerekir. Örneğin yine Windows + R yapıp açılan pencereye %temp%, temp yazmak. Bu dosyalar bilgisayarınızdaki çöp dosyalardır. Silmeniz sizin için iyi olacaktır.