Sharkoon Cool Zero 650W PSU arızalanmış olabilir mi?

babypluto

Hectopat
RAM
XPG Gammix D30 2x8GB 3200MHz CL16
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
Sistemimde 2 aydan fazla bir süredir çalışan Sharkoon'un SilentStorm Cool Zero 650W modeli var. Son zamanlarda bilgisayar oyun oynama sırasında kendini kapatmaya başladı. Technopat'da önceden açılmış konuları okudum AIDA64 veya OCCT ile test yapılması istenmiş. Testleri nasıl yapacağım? 2 ay sonra bu tarz bir sorunun olması da çok garibime gitti.

cpu ve gpu sıcaklıklarınız nedir? Kapanmanın sebebi genelde psu değildir.

cpu ve gpu sıcaklıklarınız nedir? Kapanmanın sebebi genelde psu değildir.
Oyun içi sıcaklıklara bakamıyorum ki. Oyuna girdikten ortalama 5 dakika sonra yeniden başlatıyor kendini bilgisayar. Boştaki sıcaklıkları ekran kartının 36 derece, işlemcinin 50 derece.

İlerisine gidemiyorum

Sistemini belirt tüm bileşenleri.

İşlemcin boşta sıcak çalışıyor görünüyor. Aşırı ısınıyorsa ondan da kapanıyor olabilir.

AMD Ryzen 5 5600 / ASUS PRIME B450M-K II AM4 DDR4 3200MHz / MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 GAMING X 12GB / XPG Gammix D30 16GB (2x8) DDR4 3200MHz CL16 / Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W 80+ Gold ATX

Sistemini belirt tüm bileşenleri.

İşlemcin boşta sıcak çalışıyor görünüyor. Aşırı ısınıyorsa ondan da kapanıyor olabilir.
Fotoğraf masaüstü fotoğrafı değil bu arada arkada oyun açık ama ana menüdeyim

Oyun içi sıcaklıklara bakamıyorum ki. Oyuna girdikten ortalama 5 dakika sonra yeniden başlatıyor kendini bilgisayar. Boştaki sıcaklıkları ekran kartının 36 derece, işlemcinin 50 derece.
İşlemcinin boştaki sıcaklığı yüksek, en azından 40 olsa kabul edilebilir. İşlemci benchmark yapıp sıcaklıklarını buraya atarsan yardımcı olabilirim. İkinci sıradaki SMALL FFT kısmını seçip bşalat, aynı zamanda işlemci sıcaklığını gösteren bir programla da takip et, eğer 90'ı geçerse sol üstten TEST>STOP kısmından kapat.

İşlemci sıcaklığına buradan bakabilirsin.

Başlattım. Henüz 90'a varmadı. Maks. 88 oldu. Yaklaşık 7 dakikadır falan izliyorum. Ne kadar benchmark yapacak?

Kapatmak zorunda kaldım. 20 dakika sürdü. Sıcaklık sonuçları şu şekilde:

Son düzenleme:
88 derece yüksek ama kapanacak kadar değil, zaten oyunlarda o kadar yükselmez. Sorun o zaman ısınma kaynaklı değil diyebiliriz, benim tavsiyem öncelikle bütün sistem parçalarını test etmen yönünde olur, ram, gpu vs. yada linkini attığım program direkt sistem stabilite testi, güç kaynağını zorlar, birde bunu dene.
OCCT

Bu ayarlarla mı çalıştıracağım?

Sıcaklık derecesi yüksek ileride sorun yaratabilir. İyi bir cpu soğutucusu kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca anakart ayarlarında hiç OC yani hız aşırtma yaptın mı? CPU voltaj dengesizliği de kapanmalara sebep olur. Anakartın bios ayalarını default yapıp öyle dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…