Çözüldü Sharkoon RGB Flow ve Gigabyte B450M S2H fan bağlantısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Elimde Gigabyte B450M S2H anakart bulunmakta, Sharkoon RGB Flow kasa alacağım fakat elimdeki anakartta ARGB girişi bulunmamakta, önde bulunan LED'leri çalıştırabilir miyim?
Ayrıca 4 adet fan bağlayacağım ama anakartımda 4 adet fan için giriş yok nasıl yapabilirim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Görüntü örnek Flow-RGB de 4'lü girişli kontrolcü var. Çıkışlar bu şekilde almayı düşünürsen yaz biraz daha uyguna tedarik etmende yardımcı olurum.
Kasanın yan tarafında (sharkoon rgb kasaların en azından gördüklerimin hepsinde bu kart mevcut ) kendi RGB kontrolcüsü mevcut, Reset tuşu ile mod geçişleri yapabilirsiniz. Doğru fanları aldığınızda rgb girişlerini kontrol kartına takıp isterseniz reset tuşu ile modları sekronize edebilir yada kontrol kartından anakart için gelen bağlantıyı kullanıp anakart yazılımı ile kontrol edebilirsiniz. Önce kasayı alıp sonra fanları almanızda yarar var. Kasayı nereden kaça alacaksınız bu arada ?

@Miralay83 kasayı burdan almayı düşünüyorum, yoksa İtopya üzerinden alacağım fakat kontrolcü geliyor mu gelmiyor mu emin değilim, arkadaşıma aldığımız MSI Mag 100R kasada kontrolcü çıkışı 3 pinliydi yani 1101 şeklinde, böyle olmasından korkuyorum, eğer ki kontrolcü ARGB çıkışlı olursa bir de boştan yere bununla uğraşmam gerekecek.

Bu arada mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın.
Eğer kontrolcü ile sorun yaşarsam iki adet bundan almayı düşünüyorum.

Bir adet de bundan.

Son düzenleme:

Görüntü örnek Flow-RGB de 4'lü girişli kontrolcü var. Çıkışlar bu şekilde almayı düşünürsen yaz biraz daha uyguna tedarik etmende yardımcı olurum.

Dosya Ekleri

• Sharkoon-Pure-Steel-Case-rgb-controller.jpg
    120 KB · Görüntüleme: 145
Çözüm

Fanlar icin pin sayisina gore cogaltici alabilirsin. Anakarttaki SYS fan kismina takiyorsun, oradan cogaltiyor. Veya PSU’na direk Molex uzerinden baglanti icin ek kablo alabilirsin. Fanlarin 4 pinli PWM ise anakarttan cogaltici almani tavsiye ederim, bende oyle kullaniyorum.

Görüntü örnek, Flow-RGB'de 4'lü girişli kontrolcü var. Çıkışlar bu şekilde, almayı düşünürsen yaz, biraz daha uyguna tedarik etmende yardımcı olurum.

Demek istediğim kontrolcüden anakarta bağlanan kablonun 3 pinli olmasıydı, biz böyle bir sorunla karşılaşmıştık, kasayı almayı düşünüyorum, eğer ki kontrolcü çıkışı 4 pinli ise (kontrolcüden anakarta bağlanan kablo) kasayı birkaç güne alacağım.

Teşekkür ederim.

Sormam gereken bir diğer soru da nasıl bir fan alabilirim kasa için? Önerileriniz var mı? (Aerocool Orbit fanları kasanın ön mesh kısmında güzel görünsün diye alıyorum .)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…