Sharkoon SHP650 PSU alınır mı?

Gerekli korumaları mevcut zaten Sharkoon PSU patladı diye bir şey görmedim ben hiç. Rampage, Frisby gibi tost makinelerinden kat ve kat iyi yeterli koruması mevcut olan bir PSU'yu gömmenin anlamı yok.
Yahu siz PSU'yu patlamasıyla mı olçüyorsunuz? Bu nasıl bir mantık? Trajikomik olan bu model patlayabiliyor gerçekten.

Rampage'nin bile kaliteli PSU'su var. Etiket basıyorlar sonuçta.

Koruma olması iyi olduğu anlamına gelseydi çoğu PSU çok iyi demek olurdu bu.

1) SHP tier E yani uzak durun segmentinde bir model:
En az C öneriyorum PSU için ben.

2) '650W PSU R5 3600 ve RX 5700 XT için yeterli mi?' konusundaki mesaj 650W PSU R5 3600 ve RX 5700 XT için yeterli mi?
3)
"SHP V2 çok tuhaf bir güç kaynağı, iç yapısı 2012 Corsair VS serisiyle tıpatıp aynı, küçük farklılıklar olsa da aynı diyebiliriz. Forumdan bir kişi 540W yük altında SHP V2'yi patlatmıştı. 2012 Corsair VS'lerin kaderi de SHP V2 ile aynı, o dönem üretilen VS'lerde ses sorunu başta olmak üzere patlama sorunu da vardı. Güvenilir değillerdi, Corsair'de yanlış hatırlamıyorsam 2017-2018 gibi VS serisini revize ederek sorunları giderdi.

SHP V2'nin tek avantajı 650W olması, 12V kanalından 50W civarı kayıp yaşıyor. Grup düzenlemeli, alt seviye ve eski platform barındıran güç kaynağı. Güvenilmez.

Sharkoon SilentStorm COOLZERO serisinden başlar, SHP V2'ye düşmemek gerek mümkünse. Ofis bilgisayarı için bile kullanılmaz."

E tier uzak durun olmasının nedeni de bu zaten.

PSU elektrik işi olduğu için anlayan çok bulamazsınız. Forumda Ali Rıza gibi birkaç arkadaş var. Kısayoldan öğrenmek için bu linki kullanabilirsiniz:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı