Sharkoon SHP650 V2 650W 249TL

İyi hoş diyorsun ama şöyle bir olay var, şimdi diyelim ki o adamın bütçesi çok kısık ve aniden almak istiyor. Bütçesi olmadığı halde daha fazla para veremez ya? 259 TL'si vardır, 650W istiyordur alıp geçer. Ki o kadar kötü bir model değil, giriş seviyesi ve ben zamanında eski moderatörlere de birçok arkadaşa da aldırdım. Yıllar geçti ve hala tek sorun duymadım, burada esas önemli olan olay bütçe maalesef. Yoksa ben de gidip 650 TL'ye RMX650 alın derdim. 250 TL'ye Rampage gibi markaların C4 diye tabir ettiğimiz PSU'larını almaktansa SHP650 almak kat ve kat daha mantıklı olacaktır.

Çok saçma bir düşünce, adamda ya 5-6 yıllık bir sistem varsa? Mesela GTX 780 Ti falan minimum 600W istiyor, bütçesi kısıksa ve anlık almak istiyorsa gayet mantıklı bir seçim SHP650.

Doğrusu bende SHP650 kullanıyorum eskiden PSU'yu araştırmadan almıştım. 😀

Bir tane akım koruyucu priziydi galiba ondan aldım zaten eksik korumasının yerini 50-80TL ile hallettim. Bir tek bozulması sorun oda zaten bozulunca değiştireceğim tek korkum parçalarıma zarar vermesi belki de ileride değiştiririm. 🙂

İyi hoş diyorsun ama şöyle bir olay var, şimdi diyelim ki o adamın bütçesi çok kısık ve aniden almak istiyor. Bütçesi olmadığı halde daha fazla para veremez ya?

Ben bütçe ile ilgili bir şey söylemedim. Konumuz bütçe değil. Ben yalnızca olanı söyledim, bütçe meselesi söylediklerimi yanlış yapmıyor. Bu güç kaynağının ünitesi eski mi? Eski. OCP koruması var mı? Yok. Öyleyse söylediklerimde bir yanlışlık da yok.

Ben zamanında eski moderatörlere de birçok arkadaşa da aldırdım. Yıllar geçti ve hala tek sorun duymadım.

Kullanıp sorun yaşamayan arkadaşlarının olması benim söylediklerimi yanlış mı yapıyor? Mesajımda yanlışlık varsa düzeltebilirsin, ancak bu mesaj yalnızca yazmış olmak için yazılmış gibi geldi bana.

İyi hoş diyorsun ama şöyle bir olay var, şimdi diyelim ki o adamın bütçesi çok kısık ve aniden almak istiyor. Bütçesi olmadığı halde daha fazla para veremez ya? 259 TL'si vardır, 650W istiyordur alıp geçer. Ki o kadar kötü bir model değil, giriş seviyesi ve ben zamanında eski moderatörlere de birçok arkadaşa da aldırdım. Yıllar geçti ve hala tek sorun duymadım, burada esas önemli olan olay bütçe maalesef. Yoksa ben de gidip 650 TL'ye RMx650 alın derdim. 250 TL'ye Rampage gibi markaların C4 diye tabir ettiğimiz PSU'larını almaktansa SHP650 almak kat ve kat daha mantıklı olacaktır.

Çok saçma bir düşünce, adamda ya 5-6 yıllık bir sistem varsa? Mesela GTX 780 Ti falan min. 600W istiyor, bütçesi kısıksa ve anlık almak istiyorsa gayet mantıklı bir seçim SHP650.
Evet bütçesi olmayan bir insanı tüm sistemini bozma riskine sokalım gayet mantıklı :D

Bu bütçede diğer PSU'lara bakıldığında Sharkoon'a C4 demek akıl sağlığına zarar. Ben şimdi 400 liraya ikinci el bir sistem topladım sizin dediğinize bakarsak 600 liraya PSU almam gerekir.

Son düzenleme:
@Thermes "Duyar kasıcı" gereksizliğini kullananlar da şu konuda bile eksik olmamış, ne güzel. Mesele zaten PSU'nun CPU'dan daha önemli olduğunun anlaşılması. en azından sisteme ayrılan bütçenin %10 ya da 15'i PSU'ya ayrılmalidır.

En basit PSU problemlerinden bir tanesi, yeni nesildeki CSM desteği ve bu desteğe sahip olmayan PSU kullanımıdır.

@Thermes "Duyar kasıcı" gereksizliğini kullananlar da şu konuda bile eksik olmamış, ne güzel. Mesele zaten PSU'nun CPU'dan daha önemli olduğunun anlaşılması. en azından sisteme ayrılan bütçenin %10 ya da 15'i PSU'ya ayrılmalidır.

En basit PSU problemlerinden bir tanesi, yeni nesildeki CSM desteği ve bu desteğe sahip olmayan PSU kullanımıdır.
Anlattıkların doğru ama PSU’ya 200-300 lira ayıran tonla insan var inanmak istemesende. Ben kendim 2 ay önce 150 liraya sattım 4 senelik PSU’mu. Alan alıyor yani.

Anlattıkların doğru ama PSU’ya 200-300 lira ayıran tonla insan var inanmak istemesende. Ben kendim 2 ay önce 150 liraya sattım 4 senelik PSU’mu. Alan alıyor yani.
Arkadaş zaten alınmıyor demiyor alınmamalı diyor. Bütçe yoksa olandan daha kötü çünkü sistem bozulursa ne zaman PC alacak, para eline geçecek o bile belli değil malum ülkede 200 lira için takla atan, atmak zorunda kalan bir çok insan var demeye getirmiş. Bütçesi olana da madem bütçen var niye riske atasın kasanı? Parayı ağaçtan toplamıyorsun nihayetinde. Demeye getirmiş. Haklı da bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı