Sharkoon TG5 Mid Tower Kasa Boyutları ve İçeriği

AzaelWinchester

Decapat
Bu kasayı bugün sipariş ettim ve teknik özelliklerine göre gerçekten değer görmeyen bir kasa olduğunu fark ettim elime henüz ulaşmadı.

Fakat temel ve dikkat çeken özellikleri şunlar. Ön panel ve yan kapak komple Tempered Glass, içinde 4 adet fanla geliyor boyutları Mid Tower diye geçiyor ama boyutlarında dikkat çeken kısmı enine geniş olması tam istediğim şekilde.

Toz filtresidir carttır curttur bunlar opsiyonel değil zaten artık bu fiyatlara. Fiyattan bu kadar bahsetmişken RGB modeli 420-450 civarlarında ama ben gerek duymadığım için 371 TL'ye Yukko'dan alayım dedim mavi olanını (fanlar sadece mavi ve RGB kontrolcüsü yok) onlar da sağ olsun yeni gelene indirim kuponu falan derken 340 TL'ye geldi.

Kasa elime geçtiğinde inceleyip tekrar konuya eklemeler yapacağım iyi günler

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum kasaya kule veya sıvı soğutma takabilirmiyiz yani yer varmı?

Kasa bugün elime ulaştı. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; kasa çok ağır ve malzeme kalitesi umduğumdan da iyi. Sipariş ederken Çinli bir firmanın heves ürünü olduğunu zannedip sırf içerideki alanın genişliği için sipariş etmiştim aslına bakarsanız. İki konuda da yanılmışım Kasadaki malzeme kalitesi umduğumun çok üzerinde ve özenle tasarlandığı çok açık. Diğer yanıldığım konu şu ki kasa enine ne kadar geniş olursa olsun boy olarak umduğum kadar büyük değil. Üst tarafa sıvı soğutma sığar mı çok bilemeyeceğim ama, çok çok slim olmadığı sürece ben sığacağını sanmiyorum. Ön tarafa 360mm radyatör kolaylıkla sığar ama bu sefer de öndeki fanlar hem işlemci ısınmadan tam yükte çalışmayacak, hem de ısındığında bize radyatörden geçmiş sıcak hava verecek ve soğutmayı kötü anlamda etkileyecek gibi duruyor. Öne PSU olan kısmın tam hizasına 120 mm bir radyatör üste de 2 intake fan çok hoş olacaktır. Tabiki bu kullanıcıya bağlı. Bunlar dezavantajlarıydı, tabi ki avantajları da çok fazla. Malzeme kalitesini öve öve bitiremeyeceğim galiba ama pleksi kasalardan tempered kasaya geçince biraz afalladım Sac kalınlığı çok iyi camlar tok ses veriyor ve kablolama inanılmaz rahat. Tam bir f/p ürünü. Kule tipi soğutucu kullandığım için ben çok memnunum. Bugün fotoğraflarını atacaktım fakat telefonumun kamerası arızalandı En kısa sürede atacağım.

Bende RGB olanı aldım artık bekliyorum ne zaman gelir diye sanada hayırlı olsun.

Bu kasayı kullanan arkadaşlar kasadan memnun musunuz? Fan hızları kontrol edilebiliyor mu?

Bu kasayı kullanan arkadaşlar kasadan memnun musunuz? Fan hızları kontrol edilebiliyor mu?
Fan hızları maalesef kontrol edilemiyor ama zaten çok sessizler. Kasayla ilgili konuyu açtığım süreden beri ilk sıkıntım, ön fanlardan biri aldığımdan beri çok yavaş dönüyordu. Ben umursamadım ama bugün farkettim artık sadece ledleri yanıyor fan dönmüyor maalesef. Fanlar dandikmiş yani anlaşılan 4'ü de farklı hızda dönüyor gibi geliyor bana

Fanlar doğrudan güç kaynağına bağlı öyleyse, RGB olanıda aynımı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…