Sharkoon'un TK4 kasaya GPU sığmıyor

Nealarus

Kilopat
Büyük bir hata yaparak Sharkoon'un TK4 kasasını aldım. Bütün her şeyi taktım ve en son ekran kartına sıra geldi. Bir de ne göreyim, ekran kartı takılmıyor. Aşağıda bırakacağım fotoğrafta neden takılmadığını anlayacaksınız. İşaretlediğim yerde neredeyse hiç boşluk kalmadığı için ekran kartı girmiyor maalesef.

Dosya Ekleri

• IMG_20230106_160315.jpg
    143,6 KB · Görüntüleme: 83
Anakartı sök, o kısmı çok fazla bükmeden azıcık ez. Zaten az daha boşluk olursa kart yerine girecek, halledilebilecek bir şey.

Anakartı sök, o kısmı çok fazla bükmeden azıcık ez. Zaten az daha boşluk olursa kart yerine girecek, halledilebilecek bir şey.
Dediğinizi çoktan denemiştim zaten ve kasa çöp oldu artık. Sakın bu kasayı almayın.

Dediğinizi çoktan denemiştim zaten ve kasa çöp oldu artık. Sakın bu kasayı almayın.

Yani hocam,çöp olmasını gerektirecek bir durum yok.kartın o kısma giren metal uzantısı mı büküldü acaba yoksa o metalin kalınlığı o boşluğa olmuyor mu? Yani ben olsam kesinlikle hallederdim,yazık etmeyin kasaya,basit bir problem.ne bileyim satıcıyı ya da üretici firmayı arayın illaki bir yolu vardır.o metal kısım kartan karta değişmiyor ve kartınız kasaya uyumlu görünüyorsa halledilir.

Baktınız olmadı, ekran kartını dik takmaya yarayan PCI Express uzatıcısından alın kartı dik takın?

Aynı kasa arkadaşımda var o takamayınca Sinerji'ye götürmüştü onlar anakartı ileri alıp taktığını söylemişti.

o metal kısım kartan karta değişmiyor
Arkadaş haklı, kasalar ve ekran kartlarının ortak sistemleri aynı yapıya sahip. Gerçekten ilginç bir durum. Anakart montajı esnasında çok ittirip vidaları sıktırmış olabilir misiniz? Yanlış anlaşılmasın hatayı sizde aramak değil amacım ama evrensel ölçülerdeki bir parça nasıl uymaz mantıksız geldi.

Evet hocam, çünkü dediğiniz gibi vidaların hepsini tam sıkmadan yarım takarım, anakartı geriye itip vidaları sıkarım. Katılıyorum size.

Bi ara çok fazla kasa diziyordum. Genelde 10 kasada 1 böyle bi durum başıma geliyordu. Sorunun kaynağına göre doğru bir hareketle basit şekilde çözülebilecek bir sorun. Hatanın olduğu noktaya istinaden sacı bükme, vidaları gevşeterek anakartı geriye alma, vida takılan metalleri bükme vb. genelde sac kalınlığı ince olan kasalarda bu durum ortaya çıkıyor.
Orada oluşan bi kaç kozmetik kusuru kafanıza takmayın sonuçta arka tarafta kalıyor.

Sacı bükeyim derken o kısmı mahvettim işte, yani kasa geldiği ilk saatten çöp oldu.

Anakartın vidalarını yarısına kadar gevşetip anakartı kaydırmayı denedin mi? Eğer az da olsa kayıyorsa ekran kartını taktıktan sonra vidaları sık. En son baktın yapamıyorsun, iyi bir bilgisayarcıya git o halleder.İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…