Shell'de Java neden çalışmıyor?

riLke

Decapat
Daha fazla  
Selamlar,
Bir kursa başladım, Java öğrenmeye çalışıyorum.
Bir noktada hoca ödev olarak bir iki Hello World varyasyonu yazıp Shell'de compile edip çalıştırmamızı istedi.
Fakat şu hatayı alıyorum, nasıl düzeltirim acaba?

Hata kodlarını arattığımda Stackoverflow ve onun dengi sitelerden tonla sonuç çıkıyor ama verilen cevapların bir iki tanesini uygulamaya çalıştıysam da olmadı. Zaten çok kafa karıştırıcı geliyor bana şu aşamada.

javac Hello.java -java compiler demek- kodu derlersin. java Hello uygulamayı çalıştırır.

Hatan ise yanlış path'tesin dosyayı bulamıyor. Olduğun directory'de dir yazıp hangi dosyalar olduğunu gör, cd <file_name> yazıp uygulamanın olduğu dosyaya gitmen gerek.

Error code gayet açık aslında.

Denedim, bu sefer de şöyle diyor:

Hata mesajını anlıyorum tabii ama neye denk geldiğini anlayamıyorum.

JDK'nın bin klasörünü ortam değişkenlerinden path'e eklemelisin.

Ekledim ama yine aynı hatayı veriyor. :/

hocanın kendisine mesaj attım en sonunda, bakalım ne diyecek...

Son düzenleme:
Ekledikten sonra yeni terminal başlatman gerekir bu arada.

cd eclipse gibi kullanılır. Direkt file_name yazma diye söylemiştim.
Ya ilk mesajı attığım saatten beri uğraşıyorum hala çıkamadım içinden. En son jdk-19'un, sonra eclipse'in klasörlerine shift+sağ tıklayarak powershell'i buradan çalıştır diyerek denedim ama yine olmadı.

Sinirim bozulmaya başladı artık o yüzden bırakıyorum bu günlük. Hocadan gelecek cevabı bekleyeceğim.

Çözdüm olayı en sonunda.

.java uzantılı dosyaya sağ tıklayıp properties'e tıklayınca bulunduğu dizini gösteriyor, hatta o konuma bir bağlantı da veriyor. konuma gidip shift+sağ tıklayarak PowerShell'i bu konumda aç dedim. Artık doğru dizinde olduğumdan komutu çalıştırdı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…