Sherlock'taki Bu Sahne Nasıl Yapılır?

Pek anlamam ama öneride bulunayım, çocukların olduğu ve olmadığı kareler tamamiyle çekilip gereken yerlerden kesilip sonra birleştrilirse amatörce birşey olabilir diye düşünüyorum. :)

Ben pek uğraşmam bu tür PS, video makerlık işlerinden ancak gelip gitme işlemi line(çizgi) belirleyip ona göre geçiş sağlıyorlar.
Örneğin 5 katman var ve bu katmanları soldan sağa doğru hareket eden bir zaman çizgisi ve bu zaman çizgisini katmanlar arası takip eden bir çizgi düşün. Veya bir defterin yaprağını çevirmek gibi düşün. Yaptığı program çoğunlukla PS programlarından biridir. Ancak çoğu yerlerde başka yazılımlardan da yardım alıyorlar.

Haklısınız ama anlatınca hiç anlaşılmıyor. Acaba kısa bir video gibi çekebilecek veya bir rehber yapabilecek var mı? Çok hoş çünkü. Bazı sahnelerde de duvarlar arası geçişler oluyor mesela.
Duvar arası dediğiniz hep katmanların ayarlarından kaynaklı. Adobe creative vb. araçlarla öğrendikten sonra kolayca yapılabilir.

Peki tam bu konu ve Sherlock'taki geçişle ilgili önerdiğiniz bir ders videosu var mı?
Şuan elimde yok, ancak dediğim gibi bir programla oluşmuyor. Videolarda araştırırsanız videolarda geçişler, layerlar arası geçiş, zaman çizelgesinde kaydırma gibi birkaç bilgi bulursunuz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı