ShiftDelete kurucusu Hakkı Alkan ile çalışanı Samet Jankovic arasında tartışma yaşandı

Güç böyle bir şey işte, gücü elinde bulunduran daima ezer, zorbalar, hükmeder.
Bu okulda da böyle iş yerinde de böyle askerlikte de böyle, hayatın her yerinde hakim olan tek şey güçtür, maddi veya manevi fark etmez gücün yanında olan kazanır.
Bugün bunu yaptı ama yarın unutulur, ülke zaten balık hafıza, insanlar ise ezik, patron saksı atmış kimse kalkıp bir şey demiyor çünkü korkuyorlar, saksıyı kafasına yiyen eleman da kalkıp haklı olarak patron denen herifin üstüne yürüdüğü zaman herkes yalakalık soytarılık yapacağım diye kavgayı ayırma kolpasına giriyor çünkü yalakalık bunu gerektiriyor.
İşte güç insanları böyle yozlaştırıp böyle de alçaltır.

Dayı birincisi dayak attığı yok en fazla saksı atabilir videoda da onu yapmış ikincisi yolda denk gelsek ters bir şey söylese veya yapsa sanıyorum ki burada onu kimsenin elinden alamayacağı adamlar da vardır. Samet arkadaş en basitinden kimse ayırmasa orada o saksıya oturturdu onu kimse olmasa orada o hareketi de yapamazdı o Hakkı mıdır nedir.

@Urazkul, tekte kimse kimseye o hareketi yapamaz kolay kolay. Orada ayıran çalışanlar illaki olacaktı. Çalışanlar da Samet ayağa kalkınca ayırmayı tercih etti. Samet ayağa kalkmasaydı, muhtemelen sessiz kalacaklardı. İş hayatı da böyledir arkadaşlar. İş dostum dediğiniz kişiler, kendi çıkarı ve menfaati doğrultusunda en ufak zarar görmeniz durumunda ne hakkınızı ne de sizi savunurlar. İş arkadaşından dost olmaz. İş arkadaşınızı dost bellemeyin bu yüzden.

Şu kelimedeki haklılık hiçbir paragrafta yok. Dünya bunun üzerine kurulu neredeyse sadece iş olsa iyi doğru dürüst kafanın uyuştuğu karşılıksız sevgi saygıya dayanan bir dostluk zor bu hayatta.

@Urazkul, ben sadece iş hayatı olarak açıklama yapmıştım da dünyanın her yerinde böyle aslında. Arkadaşlık, dostluk, sevgililik ilişkileri üzerinden de ele alınabilir bu. Birden farklı örnek vereceğim. İlk örnek:

Masada üç arkadaş oturuyor olsun ve iki kişi, diğer kişiye gıcık olsun. O üçüncü kişi de o kişileri arkadaşı olarak görüyor ve ona göre değer veriyor ancak masadan kalkar kalmaz, dedikodusu dönen ilk o oluyor.

Sevgililik ilişkileri üzerinden ele alalım: Kız, erkeğin ilgisinden, gücünden, parasından hoşlanır. Bunlar bittiği gibi sevgililik ilişkisi de biter. Erkek de kızın güzelliğinden hoşlanır. Güzelliği bittiği gibi ilişki de biter.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Herkes kendi çıkarı doğrultusunda hareket eder. Bu düşünce şeklini benimseyip ona göre hareket edenlerin, sırtının kolay kolay yere geleceğini düşünmüyorum. İnsanın hayatında illaki inişler, çıkışlar olacak. Önemli olan, inişler çıkışlar karşısında ne yapıldığı ve nasıl davranıldığıdır.

Ne güzel yazmışsın reis. Yazan ellerin dert görmesin.

Her zaman hoşuma gitmeyen bir karaktere sahip iki taraf için üzüldüm böyle durum yaşanmasına bir taraf 20 yıllık iyi kötü emeği birikimi bir tarafta ise emekçi insanımızın yaşadığı zorbalık. Ama ne olursa olsun kimse cezasız kalmasın.

Dal falan hikaye. Toprak Samet'in kafasında dağıldı.

Ben videoyu izlediğim zaman kalitesinden dal gibi gözüküyordu daha net olanı izleyince anlaşıldı.

Zaten örnek alınacak bir tarafı da yoktu. İyi de oldu. Samet sadece bana göre özel iş yerlerinde olan mobbing olayının emsali. İnşallah gereken adaleti bulur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…