Selam. Bilgisayarıma soğutma için işlemci/GPU ile soğutma bloğunun arasına termal ped veya macun alacağım. Hangisini almalıyım?
AliExpress veya ebuy7'den alacağım. Hangisinden almalıyım? Ebuy7'de 2.60$, AliExpress'te 200₺ civarında. ModDIY'i de öneriyorlar.
- Honeywell PTM7950
- Shin-Etsu'nun herhangi bir termal macunu
@gen2 Hocam PTM7950'nin macun hali de var. Nasıldır acaba?
Honeywell PTM7950 SP Super Highly Thermally Conductive PCM Paste
Buy Honeywell PTM7950 SP Super Highly Thermally Conductive PCM Paste for $19.99 with Free Shipping Worldwide (In Stock)www.moddiy.com
Honeywell PTM7950 0.2mm 8.5W/mK High Thermal Conductivity Phase Change Silicone Pad for CPU and GPU High-Performance Devices
Honeywell Ptm7950 Phase Change Thermal Pad - Designed for Computers CPU & GPU - Enhances Device Cooling & Boosts Performance - Honeywell Ptm7950, Honeywell Thermal Paste, Honeywell Ptm7950 - 20*30*0.2mm in one piece Other Computer Peripheralswww.ebuy7.com
Termal ped olarak ise PTM7950'nin macun hali mi yoksa termal ped hali mi?
@gen2 Hocam bu konuda bilgilisiniz, müsaitseniz bakabilir misiniz?
Ped halini almaya karar verdim hocam. ebuy7'deki daha uygun geldi bana. Peki kargo nasıl geldi elinize, nasıl takip ettiniz? Kaç günde elinize geldi? Gümrükte vs. sorun yaşadınız mı?Ben pad halini aldim biraz buyuk bir parca aldigim icin. Cunku ped halinin raf omru daha fazla. Ancak macun halinin de ufak bir performans avantaji var. Honeywell, Shin-Etsu 7921'e kiyasla daha iyi performans veriyor. Bir de unutma macun halinin uygulama sekli biraz degisik. Icinde ucucu var ve termal blogu kapatmadan once bu ucucunun buharlasmasini beklemen gerekiyor. Tam olarak ne kadar sure beklemen gerektigini bilmiyorum 15 saat diyen de var 15 dakika diyen de. Ben Ebuy7'den aldim o yuzden AliExpress konusunda bilgili degilim, hayatimda hiç alisveris yapmadim o siteden.
Ben gelmesinden umidi kesmistim 70. gunde bir anda gelecegi tuttu. Eve getirmisler ama ben yoktum o yuzden gidip PTT'den almak zorunda kaldim. Gumrukte bir sikinti cikmadi.Ped halini almaya karar verdim hocam. ebuy7'deki daha uygun geldi bana. Peki kargo nasıl geldi elinize, nasıl takip ettiniz? Kaç günde elinize geldi? Gümrükte vs. sorun yaşadınız mı?
Ben gelmesinden umidi kesmistim 70. gunde bir anda gelecegi tuttu. Eve getirmisler ama ben yoktum o yuzden gidip PTT'den almak zorunda kaldim. Gumrukte bir sikinti cikmadi.
Pay later shipping sanirim kapida odeme veya ona benzer bir sey. En mantiklisi E-Packet gibi duruyor ben China Post ile aldim ama cok uzun surdu.Eki Görüntüle 1553359
Hocam siz buradan hangisini seçmiştiniz? Ve ne kadar bir kargo ücreti var? Ve "Pay Later Shipping" derken neyi kastediyor?
E-packet ile Pay later shipping arasında çok bir fark var mı hocam? Çünkü birisi 0.10$ diğeri 5.42$. China Post ne demekti hocam? Kapıda ödemede Dolar mı kullanacağız Türk Lirası mı? Yurt dışından çok alışveriş yapmadığım için bilmiyorum kusura bakmayın.Pay later shipping sanirim kapida odeme veya ona benzer bir sey. En mantiklisi E-Packet gibi duruyor ben China Post ile aldim ama cok uzun surdu.
Pay later shipping kadıpa ödeme değil. Nakliye ücretini sonra ödeme manası taşıyor.E-packet ile Pay later shipping arasında çok bir fark var mı hocam? Çünkü birisi 0.10$ diğeri 5.42$. China Post ne demekti hocam? Kapıda ödemede Dolar mı kullanacağız Türk Lirası mı? Yurt dışından çok alışveriş yapmadığım için bilmiyorum kusura bakmayın.
En geç 2 aya gelmesini isterim. AliExpress'ten almayacağım sorun yaşayanlar var. Pay later shipping mi daha kısa sürede geliyor e-packet mi? Arasında büyük bir fark var mıdır? Paketlenmesi vs. arasında fark var mıdır?Pay later shipping kadıpa ödeme değil. Nakliye ücretini sonra ödeme manası taşıyor.
İnternette biraz araştırınca bu seçeneği seçenlerden minimum tutardan daha fazlası tahsil edilmiş. Eğer bir aceleniz yoksa E-packet seçin. Aliexpress üzerinde de satanlar var. Onlara bakabilirsiniz alternatif olarak.
Ayrıca en az %30 gümrük vergisi ödeyeceğinizi unutmayın.