Aylardır YouTube algoritması üzerine çalışıyorum, kafayı taktım diyebilirim, arkadaşların söylediklerine katılmıyorum, aynı tarz videoları yüklemek gayet mantıklı ve sadece Shorts videoları ile milyon takipçi yapan kanallar var, az izlenme olayına gelince aynısı bana da ve birçok insana da oluyor, bunun sebebi, bana kalırsa her gün milyonlarca video yükleniyor ve algoritma ilk başta herkese eşit şans tanıyor sonra videonun izlenme oranı, özellikle de eksi yemesi videonun kaderini belirliyor, yeni kanallar attığı videoda örnek veriyorum 10 kişi beğendi bir tanesi eksi verdi, algoritma videonun izlenmesini düşürüyor, bir daha eksi geldi yine düşürüyor, sonra video keşfetten çıkarılıyor, hiç izlenmeyen videoların mantığını da şöyle düşünüyorum, algoritma, YouTube kanallarını kategorize ediyor, örneğin ben hem komedi videosu atıyorum hem müzik videosu, komedi attığımda hiç boş çıkmıyor ama müzik attığımda sıfır izlenme olabiliyor, yani algoritma benim kanalı komedi kanalı olarak görüyor ve izleyenler için bir video kotası oluşturuyor, yeni yüklenen videoların tamamını bu kotaya almıyor, bundan dolayı bazı videolar karavana gidiyor. Şu ana kadar tespitlerim bunlar, henüz kendi deneyimlerimle yanlışlanmadılar, umarım işinize yarar.