YouTube Shorts kanalı bırakılır mı?

Regalor

Kilopat
Makaleler
1
Yaklaşık 1,5 aydır profesyonel davrandığım, bol analiz yaptığım, etiketinden video başlıklarına kadar her aşamada dikkat ettiğim İngilizce Shorts kanalım istediğim performansı vermiyor. Video oranları iyi olmasına rağmen yükselmiyor, 55K'yı geçen video olmadı. Kanalın mantığı, ilgi çekici hayvan videoları. Video oranları genelde kitleyi elde tutma ve kalma oranı yüzde yetmiş üstü. Hatta kitleyi elde tutma daha yüksek ama nafile.İnsan karşılık almayınca motivasyon bulamıyor video atacak ki zaten video yapmak için en az bir saat uğraşıyorum her gün. 1 ayda binlerce aboneye ulaşan kanallar var, yani demeyin ki yavaş yavaş olur, Shorts bu sonuçta. Aşağıda kanal ve videolar hakkında bazı istatistikleri atıyorum. Şu an 390 abone ve toplam 550 bin civarı izlenme var. @Bariso

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-06-30-11-01-54-417_com.brave.browser-edit.jpg
    Screenshot_2025-06-30-11-01-54-417_com.brave.browser-edit.jpg
    168,5 KB · Görüntüleme: 107
  • Screenshot_2025-06-30-11-00-08-921_com.brave.browser-edit.jpg
    Screenshot_2025-06-30-11-00-08-921_com.brave.browser-edit.jpg
    60,3 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
Çevremde bu işi yapan insanlardan ve genel olarak Youtube ile ilgilenenlerden duyduğum tek şey istikrar dostum bence devam etmelisin belki 6 ay belki 1 yıl sürecek ama sonucu iyi olacaktır.

Çevremde bu işi yapan insanlardan ve genel olarak YouTube ile ilgilenenlerden duyduğum tek şey istikrar dostum bence devam etmelisin belki 6 ay belki 1 yıl sürecek ama sonucu iyi olacaktır.

30 saniyelik bir video için bile saatlerce uğraşıyorum farklı kaynaklardan araştırma yapıp video vs. topluyorum. Sorun değil yaparım ama karşılık gelmiyor gibi geliyor. Benim de şahit olduğum bir sürü kanal kısa sürede milyonlarca izlenme alıyor normal videolarda böyle olsa hiçbir sıkıntı yok ama bunlar Shorts olduğu için az bence.

Devam etmeni öneririm, şahsen bir ara bende tam bu kısma geldiğim sırada bir anda 4 5 milyon etkileşim ve fazlasına ulaştım. Hem sen Shorts işi ile ilgileniyorsun, bir atarsın 1 milyon izlenir öbür gün atarsın 300bin izlenir başka gün 50bin. İstikrarlı ve bıkmadan gitmen gerek. Zaten kısa sürede çok yüksek etkileşim almaktansa uzun vadede yükselen bir etkileşim kanalın yaşaması ve diğer videolarda aktif öne çıkması için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Devam etmeni öneririm, şahsen bir ara bende tam bu kısma geldiğim sırada bir anda 4 5 milyon etkileşim ve fazlasına ulaştım. Hem sen Shorts işi ile ilgileniyorsun, bir atarsın 1 milyon izlenir öbür gün atarsın 300bin izlenir başka gün 50bin. İstikrarlı ve bıkmadan gitmen gerek. Zaten kısa sürede çok yüksek etkileşim almaktansa uzun vadede yükselen bir etkileşim kanalın yaşaması ve diğer videolarda aktif öne çıkması için daha iyi olur diye düşünüyorum.
Anladım. Hocam elimde bir video var %105 gittiği elde tutma ve %80 videoda kalma oranı var o videoyu YouTube asla patlatmadı o kadar beğenilmesine rağmen. Ama devam edeyim o halde

Anladım. Hocam elimde bir video var %105 gittiği elde tutma ve %80 videoda kalma oranı var o videoyu YouTube asla patlatmadı o kadar beğenilmesine rağmen. Ama devam edeyim o halde

Hocam o biraz şans işi. Hatta şöyle söyleyeyim ben sizin gibi istatistik tutup analiz yapmıyorum, sadece uğraşıp çıkardığım ürünü kanal içeriğine uygun ve anahtar kelimeler üzerinden yayınlıyordum ona rağmen patladı videolar. Yani o kadar istatistik yapıyorum olmuyor diye umutsuz olmayın, siz bu şekilde istikrarlı devam edin illa bir yerde tutacaktır.

Kanalı bırakmayın derim. Bir süre sonra illaki izlenmesi patlar, bu işler zaman işi biraz da.

Analizlerin fena değil. Devam edilebilir bence.

30 saniyelik video için saatlerce uğraşmanızı anlamadım.

Hocam seslendirme, alt yazı,ufak düzenleme ve kaynak video bulma. Mesela siyam balıkları hakkında bir video yapmıştım onun için YouTube ve diğer kaynaklardan video buluyorum tek tek o yüzden uzun oluyor.

@Regalor, uğraşacak vaktiniz varsa devam edin bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı