Shorts ve Reels bağımlılığından nasıl kurtulunur?

Yer
İstanbul
Merhaba. Ben yıllardır sosyal medya kullanıyorum, videolar izliyorum ve zamanında amatör olarak içerikte ürettim. Hiçbir zaman Tik Tok gibi uygulamaları kullanmadım. Ne zaman ki YouTube'a Shorts geldi, ben de o zaman bu akıma kapıldım. Eskiden izlediğim SeseGel gibi oyun kanallarına artık 2 dakika bile tahammül edemiyorum. İzlemek istiyorum ama olmuyor. 5 dakika sonra Shorts'a, Reels'a tekrar dönüyorum. Sizce ne yapmalıyım ve bunun nedeni nedir?

Kısa videolara alıştığınız için (20-25 saniye civarı) Sesegel gibi 15-20 dakikalık videolara dayanamıyorsunuz. Maalesef aynı hastalık bende de var. Tek çözüm uygulamaları silmek gibi.

Merhaba. Ben yıllardır sosyal medya kullanıyorum, videolar izliyorum ve zamanında amatör olarak içerikte ürettim. Hiçbir zaman TikTok gibi uygulamaları kullanmadım. Ne zaman ki YouTube'a shorts geldi, ben de o zaman bu akıma kapıldım. Eskiden izlediğim sesegel gibi oyun kanallarına artık 2 dakika bile tahammül edemiyorum. İzlemek istiyorum ama olmuyor. 5 dakika sonra Shorts'a, Reels'a tekrar dönüyorum. Sizce ne yapmalıyım ve bunun nedeni nedir?

Sürekli içerik değiştiği için insan buna alışıyor, aynı içeriği 10-20 dakika izlemek zorlaşıyor. Instagram'ı kapattım çok fazla zaman kaybı yaptığı için. Size de bunu öneriyorum, YouTube için de PC'den kullanmanızı öneririm, shortslar daha az dikkat çektiği için basmıyorum bile.

benim telefonumda kastığı için ister istemez shortstan nefret ediyorum.
sadece reels ve shortsta oluyor bu arada önbellek vs temizledim format attım sonuç aynı...

Ben bundan iki uygulamayı da silip web üzerinden kullanarak çözdüm Heleki telefonda yavaş bir internet tarayıcı var ise o zaman çekilemez bir hal alıyor ve üşendiğin için onu yapmamaya başlıyorsun ve bir bakmışsın başka bir işle ilgileniyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı