YouTube Shorts'da telif hakkı var mı?

Daiquiri

Hectopat
Bir tane Shorts video yüklemek istedim. Videoda 20 saniyelik bir müzik vardı. Video toplam 29 saniye. O müzikten dolayı telif uyarısı çıktı. Shorts videolarda telif hakkı geçerli mi?

İyi de aynı tarza daha uzun Shorts videoları izledim defalarca. Aynı videolardan bende yapmak istedim deneme amaçlı. Üstelik onlardan daha kısa benimki. Başkalarının videosu hâlâ duruyor. O yüzden emin olamıyorum.

Bu işler karışık bazıları yöntemini bulup her ülkede telifli olan videoları şarkıları dahi yükleyebiliyorlar. Bazı telif sahipleri kullanıma izin veriyor bazıları vermiyor vs. vs. Benim de detaylı bilgim yok ancak telif her yerde geçerlidir Shorts'da olmama gibi bir durum yok yani.

Bir tane Shorts video yüklemek istedim. Videoda 20 saniyelik bir müzik vardı. Video toplam 29 saniye. O müzikten dolayı telif uyarısı çıktı. Shorts videolarda telif hakkı geçerli mi?

Şarkıyı edit uygulamasından kendin eklersen telif yersin. Ama normal videonu yüklemeden önce YouTube'ın kendi kısmından şarkı seçip eklersen telif yemezsin. Yani başkalarının aynı müziği kullanıp telif yememelerinin nedeni YouTube'ın şarkı ekleme kısmından o şarkıyı eklemeleri. Sen kendin edit uygulamasından müziği sanki senin müziğinmiş gibi videona eklersen telif yersin.

Şarkıyı edit uygulamasından kendin eklersen telif yersin. Ama normal videonu yüklemeden önce YouTube'ın kendi kısmından şarkı seçip eklersen telif yemezsin. Yani başkalarının aynı müziği kullanıp telif yememelerinin nedeni YouTube'ın şarkı ekleme kısmından o şarkıyı eklemeleri. Sen kendin edit uygulamasından müziği sanki senin müziğinmiş gibi videona eklersen telif yersin.
Peki telif yememek için kaç saniye olmalı müzik onu biliyor musunuz?

Peki telif yememek için kaç saniye olmalı müzik onu biliyor musunuz?

Benim bildiğim birkaç saniye bile müzik çalsa telif yiyebilirsin. Burada yapman gereken müziği editlediğin videoya kendin koyman değil videoyu YouTube'a atarken müziği YouTube'ın kendi o videoyu editlediğin yerden eklemen. Eğer illa ben kendim editlerken o müziği ekleyeceğim diyorsan telifsiz müzikleri tercih etmelisin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı