Kesinlikle. Siteleri vb. aşırı karmaşık. Hakkınız olan bilgiyi bildiğiniz zorla çekerek alıyorsunuz Garip ve uğraştırıcı bir kurum. Kimsenin yolu düşmesin ama lisans işletmeye mecbur düşüyor yolunuz
Hatta şöyle bir şey söyleyeyim belki yüzlerce gözlemim sonucunda vardığım bir şey bu; Bizim ülkede bakımcı olabilmek, pilot olmaktan on kat daha zor. Çünkü pilotların sistemi ve eğitimi belirli bir düzene oturtulmuş ve belgeler evraklar her şey çok açık. Zaten hata yaparsan sistem duruyor o kadar basit yani Ama bakım lisans eğitimi ve sertifika işlemi resmen buğulu, sisli bir derya Kim n'apıyor, niye öyle oldu, nereye mühür gerekli vs. hiçbir sorunun net bir karşılığı yok resmen
Kesinlikle doğru. Bilgi almak için adamları arıyorsun, sitelerinden işlem yapıyorsun, bugüne kadar adam akıllı ilgilendiklerini görmedim. Bu konularda bakımcı arkadaşların biraz gözü açık olmalı. Kendileri koşmalılar yoksa sivil havacılığın umurunda değiliz
Tamamen hak veriyorum. Çünkü bizzat gözümle gördüm Fakat EASA böyle değil. FAA zaten ayrı bir dünya. Yani EASA'da da bir düzen var ama yurtdışı yazışması çok eziyet onunda.
Nerde ben de o kafa. Yazilim okuyacak mat bilgim yok o kadar. PC programciligi okuyorum. Fakat acik kaynak gelistirilen bir projenin icindeyim suan. Harbi yazilim muhendisi arkadaslar var Hepsiburada, Amazon, Turkcell gibi yerler de calisan insanlarla her hafta zoom uzerinden cok degerli bilgiler ogreniyorum. Tabi DGS ve vize dolayisi ile daha proje icin bir katkim olmadi.