Siber güvenlik analistliği ve operatörlüğü tercih edilmeli mi?

Yer
Selim
Daha fazla  
Meslek
Selim
Arkadaşlar TYT sıralamam 275k, belki bölüm gelmeyedebilir ama normalde istediğim bölümü üstüne yazdım ondan bir kararsız kaldım ya geldiğine pişman olursam diye. Estü'de bu sene bölüm açıldı, ilk senesi olduğu için benim sıralamama gelebilir belki. Normalde EBYÜ uçak teknolojisi yazmayı istiyordum fakat bu bölümü üstüne yazmalı mıyım emin olamadım.

Bir ekleme daha yapmak istiyorum, bu sene esogü'de dijital oyun tasarımı bölümü açıldı onu da ekledim mantıklı mı sizce? Sayısal sıralamam da 274K.

Bahsettiğiniz siber güvenlik analistliği ve operatörlüğü ile düz siber güvenlik bölümü arasında neredeyse fark yok, bazı farklı derslerden dolayı bölüm adı değişiklik gösteriyor muhtemelen. Mezun olduğunuzda yapacağınız işler meslek dalları aynı olacak muhtemelen. O yüzden seçilebilir bir bölüm. Dijital oyun tasarımı da eğer ilgi alanınızdaysa ve bunun üstüne uğraş verebilecekseniz getirisi olacak bir bölüm fakat okul dışında bunu sürdürmek için belli başlı sağlam ekipmanlara ihtiyaç duyacağını unutma, iyi bir bilgisayar gibi.

İyi ekipmanlara sahibim o problem olmaz. Bu yazacağım bölümler ileride beni maddi olarak tatmin eder mi emin olamıyorum, uçak teknisyenlerinin maaşı oldukça güzel aynı zamanda oradan uçak mühendisliğine tamamlamak istiyordum o da aynı şekilde iyi olanaklara sahip bölüm.
Bu bölümler olanakları olarak iyi diyorsun değil mi o halde kalsın bakalım.

Hocam şöyle, bölümler adına çok detaylı bilgiye sahip değilim, sadece bu bölümlerden yapılacak meslek dallarına göz attım, eğer girdiğiniz bölüm her ne olursa olsun üstüne düşer o bölüm için uğraş verirseniz her bölümden mutlaka güzel kazanç elde edebileceğiniz şeyler olur. Yoksa çalışmayıp okumuş olmak için okuyarak özelliklede sevmeyerek yapacağınız bir meslek dalı olursa öğretmenlikte okusanız tıpta okusanız faydası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…