Siber güvenlik için programlama dilleri nedir?

Namağlup

Picopat
Daha fazla  
Bir Front-End developer gibi tasarım odaklı, güzel web sitesi yapabilecek seviyede bilgiye erişmek istiyorum. Aynı zamanda siber güvenlikte web sitelere yönelik sızma testinde uzmanlaşmak istiyorum. Bir Front-End developer kadar gelişmen imkansız diyenler de var, mümkün diyenler de var. Bu işin doğrusu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sızma testi öyle dil öğrendim bitti gibi bir şey değil. Yani sistemde kullanılan dillerden de anlamanız, veritabanından da anlamanız, server yönetimi konusunda bilgi sahibi olmanız, networking bilmeniz vs. diye giden bir şey.

Yanıtınız için teşekkürler, ancak bunları biliyorum. Çok detaylı yazmadığımdan kaynaklı böyle bir yanıt verdiniz sanırım, uzun uzun yazınca genelde yanıt alamıyorum. Bir Linux CTF'i olsun, Network ile ilgili CTF olsun, artık text okumadan dümdüz yapıyorum elimin altında gibiler. Yani artık yazılım dili öğrenme kısmına geçmek istiyorum, yeterince temel attım.

Tamam, bash scripting tamamsa Python pentestlerde de çok kullanılan versatil bir dil diye biliyorum, ben o yönde tavsiye vereyim.

Frontend dev. ile siber guvenlik uzmani bambaska iki alan yalniz. Birisi tamamen gorsel ve goze hitap eden bir alanken oburu gorsellikten oldukca uzak. Kaldi ki bir site olusturmak icin tek basina frontend yetmiyor bu isin backend kismi da var. Siz web sitesi mi gelistirmek istiyorsunuz, bir web sitesinin sadece frontend kisminda mi yer almak istiyorsunuz yoksa siber guvenlik uzmani mi olmak istiyorsunuz?

İki alana da ilgim var. Daha çok siber güvenlik üzerindeyim. Birlikte yürütmek mümkün mü? Bunu soruyorum sadece. Kimi imkansız diyor, kimi mümkün neden olmasın diyor. Uzman birinin yanıtını alabilirsem çok iyi olacak. Atıyorum kendi blog sitemi açmak istediğim zaman birine muhtaç kalmak istemiyorum. Birçok siber güvenlik uzmanının blog sitesi de epey iyi görünüyor, tabii kendileri mi yapıyor bilmem.

İki alana da ilgim var. Daha çok siber güvenlik üzerindeyim. Birlikte yürütmek mümkün mü? Bunu soruyorum sadece. Kimi imkansız diyor, kimi mümkün neden olmasın diyor. Uzman birinin yanıtını alabilirsem çok iyi olacak. Atıyorum kendi blog sitemi açmak istediğim zaman birine muhtaç kalmak istemiyorum. Birçok siber güvenlik uzmanının blog sitesi de epey iyi görünüyor, tabii kendileri mi yapıyor bilmem.

Kendi web sitenizi yapmak icin ogrenmeniz gereken bilgi ve deneyim o kadar fazla degil. O yuzden ana vaktinizi siber guvenlik ogrenmeye ayirirken side projects mantigi icin web gelistirmeye bakabilirsiniz. Bu tabi ki bir miktar zorlar zira ayni anda iki farkli alanda bir seyler ogrenmeye calismak cok kolay degil. Ancak yapilamaz da degil. Bunun yolu da kesinlikle kendinizi dinc tutmaktan geciyor. Duzenli spor yapmak, protein agirlikli beslenmek iki alana da motive olmaniza yardimci olur.

Back-end ve Front-End'den biraz biraz alıp uzmanlaşmaya gerek olmadan bırakmamı söyleyen bir çoğunlukta var. Aslında, zamanla ne yapacağımı kendim karar vereceğime az çok farkındayım. Yine de farklı görüşleri olan olursa açtığım konuyu takip ediyorum, yanıtlar için tekrardan teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı