Siber güvenlik için yazılım dili önerileri

Saddam0

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim ve kendimi siber güvenlik alanında geliştirmek istiyorum. bunun yüzünden yazılım dilleri öğrenmek istiyorum. Biraz aştırdım siber güvenliğin seçtiğimiz alt dalına göre yazılım dili öğrenilmesi gerektiği söyleniyor. Hangi yazılım dili hangi alt dal için öğrenilmeli sizlerin tavsiyeleri nelerdir? Hangi alt dalın da daha fazla yazılımcı açığı var. Yeni başlayan birisine ne önerirsiniz?

Python, C++, Java gibi seçeneklere bakabilirsin.

kendimi siber güvenlik alanında geliştirmek istiyorum. bunun yüzünden yazılım dilleri öğrenmek istiyorum

Genel sistem bilgisi ogrenmek gerekiyor, programlama dilleri ( yazilim dili degil ) tek basina herhangi bir konsepti ogrenmeye faydali olmaz. Zaten bildigin alanda ilgili dil ile gelistirme yaparsin.

Siber guvenlik icin isletim sistemlerinin calisma yapisi, uygulamalar hangi izinlerle nasil calisiyolar ( user space, kernel space, virtual memory, shared memory, memory compression ) gibi kavramlar bilinmeli.

Network topolojileri bilinmeli ( DMZ vs ) , programlarin nasil mesajlastigi, kriptografik temeller bilinmeli.

Bunlari ogrenirken shell scripting yapar, bazi yardimci tool'lar kullanir; OWASP ( OWASP Foundation, the Open Source Foundation for Application Security | OWASP Foundation ) gibi kommunitelerin yayinlarini takip eder yavas yavas bilgilenirsin.

Java bilmene gerek yok ama Javanin nasil calistigini; genel olarak byte kode ve interpretor calismasini bilmen gerekiyor ki aciklarini ve patch'lerini kavrayabilesin.

Yazdıklarınız bana çok katkı sağlayacaktır. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…