Merhaba, siber güvenlik okumak istiyorum, eşit ağırlık bölümüne gideceğim, sizce ne yapmalıyım, önerileriniz neler? EA okursam olabilir miyim? Siber güvenlik için üniversitede hangi bölümde okumam gerek (sayısalım çöp)?
TYT ile alan bölümler var ama tabii iyi bir kariyer için siber güvenlik mühendisliği okumanızı tavsiye ederim yüksek bir sıralama istiyor ya da bilgisayar ile ilgili bir bölüm okuyup o alanda uzmanlaşabilirsiniz.
Yönetim Bilişim Sistemleri okuyup siber guvenlige gecebilirsin.
Ayni zamanda da ingilizce bir sekilde Comptia Security+ gibi sertifikalari alirsin kendini gelistirirsin boylelikle bir yol belirlemis olursun. Ancak sertifikalar icin ingilizce bilmek sart. Aksi taktirde bu iste tutunman cok zor.
Siber güvenlik vb. şeyler analitik zekâ gerektirir.
Matematik ise analitik zekâ ölçen bir araçtır aslında.
Çok fazla bu alanda kendine güveniyorsan okul okumana gerek olmaya bilirde bir çok örneği var geçmişte siyah şapkalı hacker olarak faaliyetler yapıp tutuklandıkdan sonra IT uzmanı, siber güvenlik uzmanı vb. olarak çalışan.
Sende bu alanda kendine güveniyorsan yani yazılan kodlardaki açıkları falan tespit edecek kadar yetenekli aynı zamanda dikkatli biriysen şirketlerin açıklarını bildir bunlarla kendine CV hazırlar iş başvurularında kullanabilirsin.
En son siber güvenlik bölümü açılmıştı bir üniversitede ona başvurabilirsin 2 yıllıkdı sanırsam deneyebilirsin.
Bende işi gücü olan birisiyim evrak muhasebe işleri falan bunlarla uğraşıyorum birde ileri seviyede Excel bilgim (az buçuk macro yazabiliyorum VBA ile falan) var ama yazılıma olan merakımdan 2. Üniversitem oluyor açıkdan bilgisayar programcılığı okuyorum maksadım elimde belge olur ileride kariyer değişikliğine girersem kendimi geliştirip işime yarayabilir.
Bu arada sektöre fazla hakim değilim bildiğim kadar yazdım yanlışım varsa düzeltin.
Siber güvenlik genellikle bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği gibi sayısal bölümlerle ilişkilidir. Bilişim kurslarına gidebilirsin, eşit ağırlıkla yönetim bilişim sistemleri (YBS) bölümü okuyabilirsin.